Mantelzorgers-tussen-de-Bonsai-foto_krystle-woods

Fotoreportage: Mantelzorgers tussen de Bonsai

Tussen een keur aan traditionele kleine, maar ook wat grotere Bonsai werd afgelopen maandagavond 8 april 2019, een overweldigend diner verzorgd. Ook ditmaal had ‘Lodder Bonsai’ de kas opengesteld, zodat er vooraf even onder het genot van een welkomstdrankje en een hapje, een kijkje kon worden genomen in de wonderlijke wereld van de miniboompjes, die als een ware kunstvorm veel bewonderaars kent.

Rotary Utrecht Fletiomare bood voor de derde keer, mantelzorgers de gelegenheid aan tafel te gaan, om zich voor even zelf te laten verzorgen. Samen met een groot aantal sponsors maakten zij deze onvergetelijke avond mogelijk.

Circa 220 gasten hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging en werden getrakteerd op een goed verzorgde avond, waarbij de Rotary Clubleden zich prima gastheren en gastvrouwen toonden. Zij zorgden ervoor dat het niemand aan iets ontbrak en bedienden attent de gasten die zich het driegangendiner goed lieten smaken. Het diner werd opgeluisterd met optredens van De Weduwen die prachtig Nederlands repertoire ten gehore bracht. Hier en daar bracht de muziek ontroering teweeg en werd een traantje gelaten. De gerechten die opgediend werden kwamen uit de keuken van Irene’s Catering, de lokale cateraar die garant staat voor kwaliteit en al menig evenement heeft verzorgd. De avond werd afgesloten doormiddel van een muziekbingo, waarbij het zaak was de gespeelde liedjes te herkennen. Voor de winnaar lag er een theaterbon van Podium Hoge Woerd klaar, om een theaterstuk uit het omvangrijke programma te kiezen.

Alle organisatoren viel een warm dankwoord ten deel en de aanwezige mantelzorgers kregen in het bijzonder lof toegezwaaid voor hun tomeloze inzet om zich telkens weer van hun zware taak te kwijten.

De avond kenmerkte zich door een gevoel van begrip en saamhorigheid. Er werden emotionele verhalen gedeeld en nieuwe contacten gelegd. Eens te meer werd duidelijk dat er een grote zorgvraag is en mantelzorgers onontbeerlijk zijn om daaraan te voldoen. Terecht werden zij op deze avond in het zonnetje gezet. De organisatie kan wederom terugkijken op een geslaagde avond in een bijzondere omgeving.

Foto’s en tekst: Krystle Woods

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven