zingende_beelden_2018_foto_Peter_Jelsma
 Zingende beelden 2018 | Foto: Peter Jelsma

Zingende Beelden dompelt Máximapark onder in dans

15 april 2019 19:07  Redactie  Reageer

Op zondag 12 mei organiseert Cultuur19 Zingende Beelden, een unieke locatietheatervoorstelling in het Máximapark, die het publiek al wandelend beleeft. Zeven dansgezelschappen, van beginnend tot professioneel, treden op bij de imposante kunstwerken in het park. Met dit evenement brengt Cultuur19 de beelden in het Máximapark op een bijzondere manier onder de aandacht bij een breed publiek.

Voor deze editie nodigde Cultuur19 zeer uiteenlopende professionele dansgezelschappen uit, waaronder SHIFFT/Jasper van Luijk, Sherise Strang, Fabuloka en Illusionary Rockaz Company. Ook MAN || CO, dat vorig jaar indruk maakte met hun voorstelling “There’s a hole in my bucket, dear Liza” bij het Gat van Serton, keert terug naar Zingende Beelden.

Ook is er evenals voorgaande edities ruimte gemaakt voor interessante co-producties. Het Utrechtse gezelschap De Dansers maakt samen met jongeren van ISK Ithaka (Internationale Schakelklas) de nieuwe voorstelling VOGELVRIJ. DC1 II High maakt i.s.m. Minke Elisa Brands de voorstelling (R)evolutie, waarin ook veel jonge danstalenten uit de wijk te zien zullen zijn.

Al deze ontmoetingen tussen dans, kunst en het park resulteren in zeven voorstellingen, verdeeld over twee verschillende routes.

Vrijwilligers gezocht
Om de voorstellingen in goede banen te leiden zoekt Cultuur19 nog een flink aantal vrijwilligers. De taken zijn heel veelzijdig, van lunch maken voor de cast en crew tot publieksbegeleiding, kleine opbouwwerkzaamheden en techniek. Op 7 mei om 19.00 uur is er een vrijblijvende informatiebijeenkomst in de CultuurCampus. Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl/vrijwilligers.

Over Cultuur19
Cultuur19 is sinds 2004 het wijkcultuurhuis van Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern. Cultuur19 brengt kunst en cultuur bij bewoners om de hoek en programmeert jaarlijks terugkerende festivals en activiteiten op diverse locaties in de wijk, zoals het Leidsche Rijn Festival, Zingende Beelden, De Maakplaats en In Je Makie. Vanuit de CultuurCampus ontwikkelt Cultuur19 nieuwe co-producties met professionals en beginnende makers, die een podium krijgen op het CampusFestival en Zingende Beelden.

Informatie
De voorstelling duurt +/- 90 min per route en is geschikt voor kinderen. Vanwege de wandeltijd is de adviesleeftijd 8+. Om alle voorstellingen te bekijken, wandel je 2 routes. De verzamelplek is om 11.00, 13.00 en 15.00 uur halverwege de Uilenboslaan nabij Parkrestaurant Anafora (Uilenboslaan 1, Vleuten). De organisatie raadt aan goede schoenen te dragen en met de fiets of OV te komen, vanwege beperkte parkeermogelijkheden. Ook bij slecht weer gaan de voorstellingen door. Het entreegeld bepaalt u zelf, achteraf. Meer informatie en bereikbaarheid: www.zingendebeelden.nl.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website