siervuurwerk
 Foto: Roven Images

Vuurwerk in het Máximapark op losse schroeven

19 april 2019 11:13  Redactie  1 reactie

De organisator die in Koningsnacht een wervelende vuurwerkshow dacht te kunnen houden in het Máximapark loopt tegen een muur van protest aan. De gemeente heeft al laten weten zeker geen goedkeuring te verlenen aan het plan en dringt er bij de Provincie op aan een zelfde standpunt in te nemen en geen vergunning af te geven voor dit evenement. Het Provinciebestuur is de vergunningverlener in deze en zal zich het lot moeten aantrekken van de vele dieren in het park. Zeker in het broedseizoen verdienen de broedende vogels rust.

Onlangs nog zijn archeologische graafwerkzaamheden ten behoeve van het verleggen van de Vikingrijn die door het Máximapark stroomt, voor enkele weken stilgelegd ten behoeve van steenuilen die in de nabije omgeving hun intrek hebben genomen in een speciaal voor hen opgehangen nestkast. Vogelliefhebbers zijn lyrisch over de komst van de uilen en hebben zich hard gemaakt voor een rustige broedtijd voor de uilen. En met succes. Het Gemeentebestuur zal bij de Provincie aandringen op een verbod voor de vuurwerkshow die is gepland aan het water bij Parkrestaurant Anafora.

GroenLinks Wethouder Diepeveen noemt tijdens het wekelijks vragenuurtje het afsteken van vuurwerk in het park ‘onwenselijk’ terwijl Partij voor de Dieren raadslid van Heuven zich minder genuanceerd uitlaat en het ronduit ‘onacceptabel’ noemt. Van Heuven brengt ter motivatie van zijn uitspraak nogmaals de beslissing aangaande de broedende steenuilen in herinnering.

Aangezien het Gemeentebestuur niet eerste verantwoordelijke is in deze zaak, zal het er bij de Provincie op aandringen ‘een onderzoek in te stellen naar het effect van het vuurwerk op de vogels.’Advertenties:


1 reactie

  1. Wie is de organisator, of is dit nepnieuws!


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website