Dodenherdenking-Leidsche-Rijn-ook-dit-jaar-op-Berlijnplein-foto-Jan_van_Beijnem
 Foto: Jan van Beijnem

Dodenherdenking 2019 op Berlijnplein

23 april 2019 13:50  Redactie  Reageer

Op zaterdag 4 mei is er dodenherdenking op Berlijnplein met als thema: Geef vrijheid door. Het programma ziet er als volgt uit:

18.00 uur Vlag wordt halfstok gehangen

19.00 uur In Pathé Leidsche Rijn zal er een gedicht worden voorgedragen. Daarna een korte documentaire met “lokale” verhalen waarin kinderen van nu de kinderen van toen interviewen (6+)

19.30 uur: Muziek verzorgt door Jeugdorkest van Harmonie Vleuten onder Perron 9

19.50 uur Een stille tocht naar het Berlijnplein

20.00 uur Taptoe signaal gevolgd door twee minuten stilte

20.02 uur Wilhelmus. Daarna een korte toespraak door de heer Jan Wijmenga (raadslid namens de gemeente Utrecht) en Xander Coolen, voorzitter van de Stichting 4 en 5 mei Leidsche Rijn. Ook zal er i.s.m de Vrijstaat een gedicht worden voorgedragen.

20.20 uur Krans- en bloemlegging

20.30 uur In Wijkrestaurant Venster zal er gelegenheid zijn tot napraten. De hapjes worden verzorgd door de kinderen van De Vrijstaat KookKeet.

21.00 uur Theatergroep het NUT i.s.m. Theater Na de Dam speelt het stuk ‘Gesprek Voor de Dam’ in de Vrijstaat. Let op er is beperkt plek. Voor meer info over de voorstelling zie de website.

De organisatie laat weten dat vanwege de verwachte drukte bij de film het verstandig is om van tevoren (vanaf opening bioscoop) een gratis kaartje bij de kassa van Pathé Leidsche Rijn te halen. Ook de roept de organisatie op om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

Vrijwilligers gezocht
De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers voor verschillende activiteiten die kunnen helpen bij de voorbereiding en de afsluiting. Heb je interesse? Stuur dan een e-mail en geef aan wat je zou willen doen.Vermeld daarbij ook jouw contactgegevens.

Voor meer informatie zie de website www.stichting4en5meileidscherijn.nl


Advertentie:


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website