vlnr_Aloft_hotel_en_Leidsche-Werf
 Impressie Leidsche Werf (gebouw rechts)

Na hotel is Leidsche Werf het 2e project dat de ontwikkelaars in Leidsche Rijn Centrum realiseren

25 april 2019 16:35  Redactie  Reageer

Being Development en Lakenvelder Investment Group ontwikkelen slim en duurzaam kantoorgebouw in Leidsche Rijn Centrum te Utrecht.

Gemeente Utrecht heeft met Being Development en Lakenvelder Investment Group getekend voor de ontwikkeling van Leidsche Werf in Leidsche Rijn Centrum te Utrecht. Het betreft een slim en duurzaam kantoorgebouw van ongeveer 12.500m2. Na het Aloft hotel is Leidsche Werf het tweede project dat de ontwikkelaars realiseren in Leidsche Rijn Centrum.

Leidsche Werf is een modern kantoorgebouw met een sterke focus op hoge duurzaamheid en een gezonde werkomgeving. Het gebouw, ontworpen door OZ, omvat ruim 12.500 m2 b.v.o. kantoorruimte en krijgt grote vrij indeelbare verdiepingsvloeren. Being Development leidt de ontwikkeling van Leidsche Werf.

Om een duurzaam en slim gebouw te realiseren, wordt Smart Building Technology geïmplementeerd. Leidsche Werf wordt voorzien van een netwerk aan sensoren dat (real time) het gebruik van het gebouw monitort en installaties automatisch op afstand bijstuurt ten behoeve van een optimaal gebruikscomfort met gering energiegebruik. De ambitie is om een BREEAM Excellent en WELL Gold Certificaat te behalen.

Being Development en Lakenvelder Investment Group sloten eerder een overeenkomst met Odessy Hotel Group voor de afname van het eerste WELL gecertificeerde hotel, het Aloft by Marriot hotel, dat direct naast de ontwikkeling van Leidsche Werf begin 2021 haar deuren zal openen. Volgens planning start de bouw van Leidsche Werf in november 2019. Het kantoorgebouw wordt opgeleverd in Q2 2021.

Klaas Verschuure, wethouder Leidsche Rijn:

“Het gaat hier om een belangrijke plek in Leidsche Rijn Centrum. Het is een prominente plek voor een kantoorgebouw en een hotel die een verrijking zijn van het stadshart. Daarna kan het plein voor het treinstation definitief worden ingericht.”

Lees ook:
Eerste hotel in Leidsche Rijn opent in 2020 haar deuren


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website