wielrenner-foto_Markus_Spiske

Vrouwenwielerwedstrijd start op 18 juli in Leidsche Rijn

Dat Utrecht een wielerminnende stad is blijkt wel uit het feit dat naast diverse wielerklassiekers voor mannen nu ook de BeNeLadies Tour de stad aandoet. Nadat de inwoners in 2015 al de Tour De France verwelkomden en de Giro d’Italia in 2010, zal in 2020 de Vuelta a España de Domstad aandoen. Ook Leidsche Rijn zal nu prominent in het parcours worden opgenomen waar eerder De Meern die eer te beurt viel, toen de Ronde van Italië de regio aandeed en honderden belangstellenden waren uitgelopen om een glimp van het voorbijtrekkende peloton op te kunnen vangen.

De BeNeLadies Tour brengt deze zomer de top van het vrouwenwielrennen aan de start.


Advertentie:

Op 18 juli staat de opening van de wielerwedstrijd gepland die in Leidsche Rijn zal worden verreden tussen Castellum Hoge Woerd en het winkelcentrum Leidsche Rijn Centrum. De vrouwen rijden in deze tijdrit dus letterlijk van oud naar nieuw. Utrechts sportwethouder Maarten van Ooijen verkende onlangs al de route en liet zich daarbij vergezellen door dames van de Maximusstampers, de wielerliefhebbers die hun naam ontlenen aan de Maximus brouwerij en proeflokaal nabij het Máximapark in Leidsche Rijn. ‘Maximusstampers,’ een informele wielerclub voor iedereen, van alle leeftijden en met diverse prestatieniveaus met als vaste basis de Maximusbrouwerij.

De BeNeLadies mogen zich nu al verzekerd weten van ongekende belangstelling en zullen deze zomer langs het parcours de aanmoedigingen ongetwijfeld met graagte in ontvangst nemen.

Utrecht is er trots op dat naast de drie grootste wielerwedstrijden voor de mannen, de Tour de France, de Giro d’Italia en de Vuelta a España nu ook een belangrijke vrouwen wedstrijd de stad heeft opgenomen in haar parcours.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.