lintjesregen_leidsche_rijn_vleuten-de_meern_foto_hp_van_rietschoten_11
 Foto: Hans Peter van Rietschoten

Fotoserie Lintjesregen in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern

27 april 2019 22:08  Redactie  Reageer

Ook dit jaar behaagde het Zijne Majesteit de Koning om vele vrijwilligers uit de regio te decoreren met een onderscheiding, die ze werd opgespeld door burgemeester van Zanen in de Utrechtse Stadsschouwburg. Vrijwilligers die zich gedurende langere tijd al verdienstelijk maken voor verenigingen, stichtingen of instellingen die ten doel hebben anderen tot troost of hulp te zijn. Ditmaal mochten elf mensen uit Vleuten-De Meern, Leidsche Rijn en Haarzuilens zich laten onderscheiden voor hun goede werk.

Burgemeester van Zanen is een inspirerend spreker en roemde de daden van degene die hij de lintjes opspelde. Zijn anekdotes brachten menigmaal bij het massaal aanwezige publiek een lach en een enkele traan teweeg. Het is duidelijk dat hij betrokken is bij de inwoners die hij mocht onderscheiden en zijn welgemeende warme handdruk heeft zonder twijfel indruk gemaakt. Ook zijn benaderbaarheid na de officiĆ«le plichtplegingen is tekenend voor Utrechts Burgervader. Hij was zonder twijfel de meest gefotografeerde man in de Stadsschouwburg en schuwde de camera’s niet.

Tijdens het informele deel van de bijeenkomst na afloop van de lintjesregen schudde hij handen, sprak mooie woorden tegen iedere onderscheidene die hij tegen het lijf liep en had daarbij ook oog voor de familie die zich collectief van leugens moet hebben bediend om de voorgedragen heren en dames naar de schouwburg te lokken. Het was een bijeenkomst die indruk heeft gemaakt, zeker niet in de laatste plaats vanwege het opspelden van de Erepenning voor Menschlievend Hulpbetoon in Brons bij de heldhaftige polieagent Zefanja Engberts die zijn leven waagde tijdens een brand in Kanaleneiland vorig jaar.

De lintjesregen die neerdaalde was mild met hier en daar een scherp randje waar burgemeester van Zanen zich met humor uitliet over de onderscheidene. Wanneer hij zijn ambtsketen overdraagt aan een opvolger ligt de weg voor hem open om als cabaretier naam te maken. Onze burgemeester is zelf klaar om een lintje opgespeld te krijgen, is de mening van velen. Maar wie gaat het hem opspelden? Het moet Zijne Majesteit zeker behagen dat zelf te komen doen in een schouwburg die net als nu tot de laatste stoel gevuld is.

Foto’s en tekst: Hans Peter van Rietschoten


Advertentie:


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website