Toegankelijkheidsprijs

Breng ook je stem uit voor de Toegankelijkheidsprijs 2019

Dat Utrecht graag de bewoners betrekt bij allerlei activiteiten en stimuleert dat instellingen en organisaties laagdrempelig zijn, mag bekend worden veronderstelt. Om dit te belonen en om te motiveren dat deze toegankelijkheid zoveel mogelijk navolging krijgt is in 2015 de Toegankelijkheidsprijs in het leven geroepen.

Maar liefst drie instanties vallen jaarlijks in de prijzen. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden. De eerste prijs wordt beloont met een bedrag van 3.000 euro, de tweede mag 2.000 incasseren en de derde prijs bestaat uit een bedrag van 1.000 euro.

Onder de elf genomineerden van dit jaar staat onder andere ontmoetingsplek Indekerngezond.

“Indekerngezond (IDKG) stimuleert gezondheid en welzijn van bewoners in de wijk. Het maakt niet uit op welk niveau iemand functioneert om zich toch uitgenodigd te voelen om de ervaring van gezondheid, welbevinden, meedoen, kwaliteit van leven en zingeving te verhogen. Op deze wijze wordt ‘gezondheid’, in de brede zin van het woord, voor iedereen toegankelijk op ieders eigen niveau.”

Ook Natuurspeeltuin De Hoef is op de lijst van genomineerden bijgeschreven.

“Natuurspeeltuin De Hoef is door de bewoners van de wijk Hoge Weide bedacht en ontwikkeld. Kinderen met en zonder rolstoel kunnen overal met elkaar in de speeltuin spelen. Zelfs de boomhut is toegankelijk voor iedereen. Het speeltuingebouw is rolstoelvriendelijk en er is een extra grote verschoontafel in het gehandicaptentoilet. Op het terras staan picknicktafels waar ook iemand in een rolstoel bij kan aanschuiven.”

Zie voor de complete lijst en om een stem uit te brengen de website utrecht.onzewijk.nl. Stemmen kan tussen 24 april en 19 mei.

Wethouder Maarten van Ooijen zal op 21 mei de prijswinnaars bekend maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.