Leonard-Komon-tijdens-Utrecht-Marathon

Topatleet Leonard Komon ook in Leidsche Rijn te zien tijdens Utrecht Marathon

De Keniaanse topatleet Leonard Komon komt terug naar Utrecht. Op 26 september 2010 liep hij een wereldrecord op de 10 km in een tijd van 26:44 tijdens de Singelloop Utrecht. Het wereldrecord staat nog steeds gevestigd in Utrecht. Op zondag 12 mei staat Komon aan de start van de halve Marathon van de vernieuwde Utrecht Marathon powered by Utrecht Science Park.

Komon wil dit jaar tijdens de Utrecht Science Park Halve Marathon in zijn favoriete Nederlandse stad opnieuw een spraakmakende tijd neerzetten. Zijn snelst gelopen tijd op de halve marathon is 59.14, waarmee hij de snelste debuterende atleet op de halve marathon is. Komon gaat de strijd aan met zijn landgenoot Vincent Rono, die een persoonlijk record van 59:27 heeft staan op de halve marathon gelopen in de Franse stad Lille. Het belooft een spannende wedstrijd te worden op het vernieuwde parcours van de Utrecht Marathon.

Afstanden voor iedereen: één volledige ronde marathon
Op zondag 12 mei start als eerste de marathon (42,195 km) om 09.30 uur. Om 10.30 uur klinkt het startschot van de Utrecht Science Park Halve Marathon en vlak daarna om 11.00 uur is de start van de 1/4 Utrecht Marathon. Voor de jonge sportievelingen is er de KWF Mini Marathon die om 13.00 uur van start gaat. Alle parcoursen zijn volledig vernieuwd met een marathon parcours bestaande uit één ronde. Muziekpunten langs het parcours dopen de Utrecht Marathon om tot een echt sfeervol Utrechts evenement.

Inschrijven is nog mogelijk
Sta jij ook aan de start van de vernieuwde Utrecht Marathon? Schrijf je dan in op www.utrechtmarathon.com.

Parcourskaart Utrecht Marathon

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].