Berliner-Garten-editie-twee-komt-eraan_2_foto_hp_van_rietschoten

Berliner Garten editie twee komt eraan

De eerste editie van de Berliner Garten op het Berlijnplein bij de ’toekomstmakers’ van RAUM gaat een vervolg krijgen. De massale publieke belangstelling stemt de organisatoren meer dan tevreden en reikhalzend wordt dan ook uitgekeken naar weer een succesvol evenement.

Bij RAUM is men er klaar voor om ieder seizoen de Berliner Garten te organiseren. Het Berlijnplein lijkt mede door deze enorme publiekstrekker een verlengstuk te worden van winkelgebied Leidsche Rijn Centrum dat op een steenworp afstand ligt. Wie tijdens de Berliner Garten denkt de hectiek van het winkelcentrum te ontvluchten is op het Berlijn van de regen in de drup beland.

Op het Berlijnplein vind je niet de laatste mode, maar wel bonte uitstallingen van vintage kleding, sieraden en allerhande zaken om je huis een nieuwe oude aanblik te geven. “Je koopt hier sfeer” meent een van de kraamhouders en laat trots zien wat ze aan handelswaar, aan het oog onttrokken onder de uitstaltafel heeft staan. “Voor de echte vintage liefhebber.”

Op 23 juni gaat het weer gebeuren. Ook nu zullen er gerechten van meerdere continenten worden aangeboden en zal het ook bij VENSTER zoete inval zijn. De duizenden bezoekers kunnen er niet omheen, het horecapaviljoen dat al enkele maanden een prima uitvalsbasis is voor wie de moeite neemt de winkels achter zich te laten om zich achter een hapje of een drankje te bezinnen over de aankopen die zojuist zijn gedaan. Misschien zijn er kunstenaars van RAUM die er even komen uitblazen of komt Daniël, eigenaar van VENSTER en een gastheer waar menigeen een voorbeeld aan kan nemen je persoonlijk welkom heten. Direct voel je je er welkom. Door de komst van VENSTER en het succes van de Berliner Garten is het Berlijnplein op de kaart gezet en nu ‘de loop er aardig inzit’ verwacht ook RAUM de aandacht die het verdient.

Deze zomer staan weer opzienbarende kunstwerken op het terrein die zonder twijfel de aandacht zullen trekken. Ga gerust eens kijken en maak kennis met de kunstenaars die er werken of maak een praatje met de medewerkers van RAUM die graag vertellen wat de filosofie achter deze tot de verbeelding sprekende plek in Leidsche Rijn is.

Berliner-Garten-editie-twee-komt-eraan_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Bekijk hier de agenda van RAUM.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].