Foto: H.P. van Rietschoten

Honderden belangstellenden tijdens 4 mei herdenking Leidsche Rijn

5 mei 2019 16:32  Redactie  Reageer

De 4 mei herdenking onder de voormalige perronoverkapping van spoor 9 trok ook dit jaar honderden belangstellenden naar het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Al vroeg stroomde het publiek toe om te luisteren naar muziek dat Harmonie Orkest Vleuten ten gehore bracht. Een jeugdige trompettist van het orkest blies even voor acht uur het signaal ‘taptoe’ waarna twee minuten stilte in acht werd genomen. Nadat twee coupletten van het Wilhelmus hadden geklonken waren er enkele sprekers. Jan Wijmenga sprak namens de Utrechtse gemeenteraad en Xander Coolen uit naam van de Stichting 4 en 5 mei Leidsche Rijn. Aansluitend werden twee kransen gelegd en kreeg het publiek de gelegenheid bloemen te steken in het hekwerk dat als blijvend monument op het Berlijnplein zal staan.

De herdenking is niet enkel meer stil staan bij de slachtoffers die gevallen zijn in oorlogssituaties, maar een beleving waarmee een traditie levend wordt gehouden. Zo werd voorafgaand aan de officiĆ«le plechtigheid een film vertoond in de bioscoop waarna het publiek, bijna tweehonderd kijkers, zich bij de menigte op het Berlijnplein voegde. Na de ceremonie was er gelegenheid elkaar te ontmoeten bij Wijkrestaurant VENSTER en vertoonde Vrijstaat Kunst Academie een korte film. Theatergezelschap Nieuw Utrechts Toneel droeg een stuk voor, getiteld ‘Verloren Vader.’

Het bloemenmonument zal enige tijd het Berlijnplein sieren en wie er behoefte aan heeft kan altijd een bloem erbij steken ter nagedachtenis, aan iemand die gemist wordt.

Kransen | Foto: H.P. van Rietschoten
Foto: H.P. van Rietschoten
Raadslid Jan Wijmeng | Foto: H.P. van Rietschoten
Voorzitter Xander Coolen | Foto: H.P. van Rietschoten
Harmonie-orkest-Vleuten-Dodenherdenking-4-mei-leidsche-rijn-2019_foto_hp_van_rietschoten
Harmonie orkest Vleuten | Foto: H.P. van Rietschoten

Advertentie:


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website