dakhaas_13_foto_hp_van_rietschoten

Dakhaas ontmoet De Dakhaas

Vrijdagavond was VENSTER, ‘wijkrestaurant’ zoals op de website staat te lezen, tot de laatste stoel bezet. Het toegestroomde publiek kwam natuurlijk voor het restaurant in het algemeen, het is er prima toeven, maar voor de lancering van magazine De Dakhaas in het bijzonder. Het ‘onafhankelijk magazine over Utrecht’ bracht het lente/zomer nummer uit, getiteld “De toekomst van de stad.” In het dertiende nummer van De Dakhaas is Leidsche Rijn belicht in al haar facetten. Van de stereotype beukenhaagjes die de gemeente zo graag ziet tot het met een schutting afgebakende eigendom waar de inwoners achter schuil gaan. Anoniem voor de buurt.

De bijeenkomst in VENSTER had een feestelijk karakter al werden er in de talkshow ook wel harde noten gekraakt.
Maximus brouwerij directeur Ewald Visser kon de gelegenheid niet laten schieten om zijn prima bier Dakhaas kennis te laten maken met zijn glossy papieren naamgenoot. Het bleek voor velen een prima begeleider bij de muzikale klanken van BoterBoter en dj Maarten Lodewijk Beckers.


Advertentie:

Hoofdredacteur Elja Looijestijn heeft met haar team een fraai vormgegeven magazine afgeleverd en pleit in haar voorwoord WELKOM IN DE TOEKOMST dat het voor niet Leidsche Rijners tijd is om de gele brug over te komen en “vooroordelen tegen het licht te houden en een onbevreesd kijkje in de toekomst van Utrecht te nemen.” Dat net over de brug op het Berlijnplein men bij RAUM op een artistieke manier de toekomst van de stad onderzoekt, schept een band en daarmee werd de samenwerking tussen De Dakhaas en RAUM een feit.

Het Berlijnplein bleef nog lang onrustig vrijdagavond en VENSTER schudde op haar grondvesten toen de muziek los ging.

De Dakhaas 13, toekomst van de stad, is gevuld met artikelen met veelzeggende titels. Wat te denken van Hoe een stad van de toekomst door de tijd werd ingehaald en Nachtlampverlangen.

De Dakhaas is op veel plekken in Utrecht te koop. Kijk hiervoor en voor nog veel meer informatie op www.dedakhaas.nl

dakhaas_13_2_foto_hp_van_rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *