Bassischool-de-Ridderhof-bestaat-15-jaar
 

Bassischool de Ridderhof bestaat 15 jaar

8 mei 2019 10:14  Redactie  Reageer

Feest op basisschool De Ridderhof in Terwijde: De school bestaat 15 jaar en dat moet gevierd worden. Op woensdag 15 mei zal de school en het schoolplein omgetoverd worden tot een festivalterrein. In samenwerking met Kunsteducatie Nederland zullen de leerlingen van De Ridderhof het festival genaamd “”Ridderfest 15!” vorm gaan geven.

De kinderen zullen gedurende de ochtend workshops gaan volgen van o.a. een DJ, een stuntman en een modeontwerper. ’s Middags zullen de resultaten van de workshops te zien en te horen zijn op het festivalterrein van “Ridderfest 15!” voor alle ouders en leerlingen. Het “Ridderfest15!” leeft al volop bij de leerlingen, die onder meer zelf het “Ridderfest15!” logo hebben ontworpen.

De logo’s Lisa (groep 7) en Zola (groep 8) zijn uit meer dan 100 inzenders gekozen. Hun logo’s prijken op de speciale website, waarop kinderen zich in kunnen schrijven voor de workshops. Lisa’s eerste keuze is net zoals Zola ‘spray paint’. Lisa vertelt dat ze er al veel over gehoord heeft en het graag zelf wil doen. “Cool!” zegt ze. Zola vindt dat ze de informatie over de workshop op de website er heel leuk uit vond zien. “Ik wil het graag gaan doen. Ik heb al eens mijn naam gespraypaint en toen vond ik het ook leuk.” Beide meiden hebben de “DJ’ en “3D-pen” workshops op een tweede en derde plek staan. Sil Loeters van Kunsteductie geeft aan dat als er heel populaire workshops zijn, de indeling aangepast zal worden. Zo krijgt iedereen toch iets naar zijn of haar keuze.

De 15e mei zal de hele dag in teken staan van het 15 jarig bestaan van deze jonge school in Leidsche-Rijn. Zelfs de broodtrommels kunnen thuisgelaten worden; op het menu staat pannenkoeken. En als je dáár dan nog niet genoeg aan hebt, is er ook een workshop tapas maken. De tapas worden tijdens het festival aan de kinderen en ouders uitgedeeld. Emile Vermeulen (directeur van de Ridderhof) licht toe dat Cultuur&Creativiteit één van de drie zuilen is van de Ridderhof. “Dit creatieve festival sluit perfect op onze visie aan. Elk kind kan op deze dag op zijn of haar manier creatief aan de slag. Ridderfest15! is een mooie wimpel de Ridderhof.”Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website