Video: Politieauto crasht zwaar tijdens spoedrit en raakt te water in Vleuten

In de nacht van zaterdag op zondag is omstreeks 03.00 uur een politieauto gecrasht tijdens een spoedrit op de Dorpsstraat in Vleuten. De auto reed over een verkeersdrempel en raakte door nog onbekende oorzaak van de weg in de bocht.

Foto: 112MediaUtrecht

De auto reed enkele meters door een grasveld rakelings langs andere bomen waarna hij in de sloot belandde. De voorkant van de auto raakte de wal aan de overkant met een heftige klap. De onderdelen van de auto vlogen ver weg door de botsing, de koplampen vlogen door de klap door de heg heen en lagen enkele meters verderop op het fietspad. Ook was de grote impact van de klap te zien aan het water wat ook enkele meters ver lag. In de auto waren ook de airbags uitgegaan.

De twee agenten zijn door de opgeroepen brandweer van Vleuten met behulp van een ladder van het dak van hun voertuig gehaald. De agenten zijn gecontroleerd door de ambulancemedewerkers maar zijn niet gewond geraakt meldt de politie op twitter.

Foto: 112MediaUtrecht

Een andere politieauto reed op de verkeersdrempel volgens een omstander zijn carterpan kapot. Hierdoor liep er over enkele honderden meters een spoor van olie. Een bedrijf heeft dat spoor behandelt met een vloeistof die moet voorkomen dat het glad wordt.

Foto: 112MediaUtrecht

Volgens omstanders was de politie onderweg naar een inbraakmelding. Hierbij zouden mogelijk alsnog verdachten zijn aangehouden. Bij de zoektocht vloog een politiehelikopter boven het gebied.

Een bergingsbedrijf heeft de politieauto uit het water getakeld waarna andere agenten nog spullen uit de auto hebben meegenomen. Een berger heeft de auto meegenomen.

Foto: 112MediaUtrecht
Foto: 112MediaUtrecht
Foto: 112MediaUtrecht

2 gedachten over “Video: Politieauto crasht zwaar tijdens spoedrit en raakt te water in Vleuten”

 1. ja, dat krijg je als je in een 30km zone te hard rijd.
  misschien weet de politie ook niet dat heel Vleuten 30km zone is.
  dat verklaart gelijk dat ze nooit controleren.
  dus, politie Vleuten is 30KM
  let dus op
  !!!!!!!!
  Ook voor alle andere veerkeer hufters VLEUTEN IS 30KM
  !!!!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.