Pand-Brede-School-Het-Zand-door-Architectenbureau-Venhoeven-CS

Bijzondere Bouwsels op Bouwplaats Brede School Het Zand

Op onze jaarlijkse dag van Natuur & Cultuur op woensdag 22 mei wordt de omgeving van Brede School Het Zand omgetoverd tot een bijzondere Bouwplaats. De Bouwplaats biedt een feestelijk programma met bouwactiviteiten en optredens rondom het thema (ver)bouwen.

Tussen 12.30 en 15.00 uur is iedereen welkom om te genieten van workshops waarbij er met karton, muzieknoten, woorden, kopieermachines, zand, stenen, 3D-printer, lichamen en meer gebouwen en verbouwd wordt.
Op het programma staan uiteenlopende activiteiten zoals timmeren bij de Bouwloods en een groot dorp van karton bouwen. Bij het kopieerhuisje van kunstenaar Esther Hoogendijk experimenteren kinderen met kopieerapparaten, knopjes en stapels papier en bouwen zij aan een eigen fantasiewereld. Bij de architect van Brede School Het Zand kunnen kinderen de ideale school ontwerpen. Buiten op het podium treedt het koorkest van Brede School Het Zand op onder leiding van Jeroen Schipper.

Programma

De bouwwerkzaamheden aan ons pand, na een brand in de zomer, zijn afgerond, het Park Groot Zandveld wordt verbouwd, de bouw van appartementencomplex ‘La Sabbia’ staat gepland en een grootscheepse renovatie wordt voorbereid. Kortom, genoeg aanleiding voor het thema (ver)bouwen!

Een bouwspeurtocht leidt naar diverse activiteiten en met een stempelkaart in de hand kun er meegebouwd worden aan een groot insectenhotel of een bezoek gebracht aan de Schaapskooi in Park Groot Zandveld met schaap scheren, vilten en een lammetjesinstuif. Kinderen kunnen zich laten schminken of draaien aan het Bouwdraairad van de vermaarde Georgy voor de eigen ‘verbouwplannen’. Bij de Zandbouwplaats bouwen jonge kinderen naar hartenlust met zand, stenen en pijpen of spelen ‘Mindcraft’ met grote dozen. Bij de kinderraad van Brede School Het Zand worden voordeuren getimmerd en beschilderd om nieuwe bewoners welkom te heten. Acrobaten bouwen menselijke torens en met een koorkest- en dansoptreden wordt de dag op het podium met een feestelijk optreden afgesloten.
Op het gras rondom de school is volop ruimte om te picknicken en er zijn pannenkoeken, drankjes en lekkere koffie van Koffie K’tje verkrijgbaar. Bij slecht weer trekken we met de ‘bouwactiviteiten’ naar binnen.

Het programma duurt van 12.30 tot 15.00 uur en is gratis toegankelijk. Eten en drinken is tegen contante betaling verkrijgbaar. Brede School Het Zand is gevestigd aan de Pauwoogvlinder 20, Utrecht. Meer informatie is te vinden op www.bredeschoolhetzand.nl

De Dag van Natuur & Cultuur wordt georganiseerd door de partners van Brede School Het Zand: Cultuur19, DOCK, Saartje Kinderopvang, Montessorischool Arcade, OBS Het Zand en Spelenderwijs Utrecht. Met medewerking van Steede Hoge Woerd, Schaapskooi Park Groot Zandveld, Kinderparadijs Jansen & Jansen, Stichting Bouwloods Utrecht en Architectenbureau VenhoevenCS. Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht.

Het Kopieerhuisje | Foto: Esther Hoogendijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.