Politie

Kluis stelende inbrekers aangehouden na achtervolging

Bij een horecagelegenheid aan de Kasteellaan in Haarzuilens werd in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 mei een kluis gestolen. Na een zoekactie wisten politiegenten twee inbrekers aan te houden.

Omstreeks 03.00 uur ging het alarm in de horecagelegenheid af. Horecaondernemer alarmeerde hierop direct de politie die meteen de directe omgeving ging afzoeken.


Advertentie:

Toen agenten naar het pand reden kwam een voertuig hen tegemoet rijden. De auto reed de agenten met hoge snelheid voorbij. Aan een stop teken werd geen gehoord gegeven.

De betreffende auto werd even later verderop aangetroffen met daarin de kluis maar zonder inzittenden. Het tweetal het op een lopen gezet en probeerden te voet te vluchten. Na een korte achtervolging wisten de agenten één van de verdachten aan te houden. Even later werd ook de tweede verdachten gevonden. De man probeerde zich in de buurt van het voertuig te verstoppen.

De twee 21-jarige mannen zijn naar het politiebureau overgebracht en zitten nog vast.

De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Tijdens een spoedrit diezelfde nacht raakte één politiewagen te water. Een andere politieauto raakte te hard een drempel waardoor deze olie is gaan lekken. Waarschijnlijk waren beide auto’s opweg naar deze inbraak melding.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.