Wachters

In beeld: Romeinen in Castellum tijdens ‘Romeins Festijn’

De organisatie van de Romeinse dagen in Castellum Hoge Woerd bij het Máximapark in Leidsche Rijn kijkt met groot genoegen terug op een geslaagd evenement. Het slotfestijn op Moederdag heeft circa 1500 belangstellenden een goed gevuld programma voorgeschoteld. Er werden offers gebracht aan Romeinse goden en een bruid trad in het huwelijk ten overstaan van de aanwezigen. Het publiek luisterde aandachtig naar een Romeinse verhalenverteller en de gladiatoren betraden het strijdperk om er het gevecht met elkaar aan te gaan. Niet enkel stoere mannen kwamen zich met elkaar meten. Ook het publiek nam het op tegen mannen en vrouwen die zich de kunst eigen hebben gemaakt te vechten met hun zwaard of met hun blote handen aanvallers af te weren en verslaan. Met een zelfgemaakte pijl en boog kon worden geoefend op de schietbaan en menig pijl trof doel.

Gedurende het Romeins Festijn was het hele Castellum geopend voor publiek en konden belangstellenden vanaf de muur neerkijken op de activiteiten op het binnenterrein en bij de wachttoren. Castellum is inmiddels een attractie die veel biedt op het gebied van geschiedkunde en maakt inzichtelijk hoe het leven eeuwen geleden er aan toeging. Het is de moeite waard er eens te gaan kijken en de programmering van het theater Podium Hoge Woerd dat er is ondergebracht is gevarieerd en aantrekkelijk voor iedereen.

De Romeinse dagen zijn uiterst succesvol verlopen en het slotfestijn heeft de verwachtingen van velen overtroffen. Moeders hebben zich staan vergapen aan de gladiatoren terwijl hun kinderen in de weer waren met pijl en boog. Het weer was op een enkele stortbui na de acteurs en het publiek goedgezind en Castellum Café had het terras uitnodigend aan de rand van het binnenterrein opgesteld. Ook was er een heuse Romeinse kroeg, maar buiten was het over het algemeen beter toeven dan binnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.