fysieke-zelfredzaamheid_vlnr_Suze-Toonders-en-Karolien-van-den-Brekel
 v.l.n.r. Suze Toonders, fysiotherapeut, en Karolien van den Brekel, huisarts, Julius Gezondheidscentrum Terwijde onderschrijven het belang van Fysieke Zelfredzaamheid

Hoe zelfredzaam bent u? Samen sterk voor fysieke zelfredzaamheid

15 mei 2019 11:56  Redactie  Reageer

Merkt u dat boodschappen doen, uw hobby uitvoeren of traplopen lastiger wordt? Dan bent u niet de enige! Een groeiend deel van de mensen van 65 jaar en ouder ervaart dit soort problemen. Soms zijn de problemen zo groot, dat veilig, onafhankelijk leven in de eigen woning niet meer mogelijk is; de ‘fysieke zelfredzaamheid’ is dan in het geding. Hoe zelfredzaam bent u? Op vrijdag 17 mei of vrijdag 24 mei kunt u gratis inzicht krijgen in úw fysieke zelfredzaamheid!

Studenten en onderzoekers van de Hogeschool Utrecht onderzoeken welke kenmerken en vaardigheden iemand nodig heeft om zelfstandig te kunnen blijven wonen in de toekomst. Een belangrijk deel van iemands fysieke zelfredzaamheid wordt bepaald door zijn of haar lichamelijke conditie, bijvoorbeeld uithoudingsvermogen, balans of spierkracht. Maar ook andere dingen spelen een rol. Het blijkt bijvoorbeeld dat iemand die zich moeilijk kan aanpassen aan nieuwe situaties meer moeite heeft om zelfredzaam te blijven dan iemand die zich makkelijk aanpast. Daarom zal de meting van fysieke zelfredzaamheid bestaan uit zowel lichamelijke testen als uit een aantal vragenlijsten. Door nu de fysieke zelfredzaamheid van een grote groep ouderen in kaart te brengen, hopen we dat in de toekomst meer mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Wilt u bijdragen aan dit mooie streven en daarbij ook inzicht krijgen in úw fysieke zelfredzaamheid? Dat kan! Iedereen van 65 jaar en ouder is van harte welkom bij de gratis meting op:

Donderdag 16 mei van 12:00-17:30 zijn we bij de buren Parkwijk (Eerste Oosterparklaan 76). Vrijdag 17 en 24 mei in woon/zorgcentrum de Parkhof in Vleuten. Van 9:30-12:30 zijn we te vinden in de oefenzaal van de Hindersteinflat (1e verdieping) en van 13:30-16:30 in het Grand Café van Parkhof. De meting duurt een klein uurtje.

Op donderdag 16 mei in Parkwijk en 24 mei in woon/zorgcentrum de Parkhof zorgen we ook voor een demonstratie van slaaprobot Somnox en ‘pratend bloempotje Tess’.

Heeft u vragen over deelname of wilt u zich aanmelden? Dan kunt u mailen naar fysiekezelfredzaamheid@hu.nl of telefonisch contact opnemen met Esther Molenaar 06-14635754. De koffie staat klaar!


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website