Opening bibliotheek Leidsche Rijn Centrum | Foto H.P. van Rietschoten

Opening Wijkbureau, Bibliotheek en Buurten in de Bieb

18 mei 2019 18:35  Redactie  Reageer

Onder het toeziend oog van enkele honderden belangstellenden is vrijdagmiddag het pand aan het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum officieel door cultuurwethouder Anke Klein geopend.

Al dagen zat er een oranje lint met grote strik om het gebouw geknoopt en vrijdag werd met een enorme schaar het lint doorgeknipt waarmee de toegang tot het pand officieel werd vrijgegeven. Een parade aan stokpaardjes ging vooraf aan de plechtigheid. Daphne de Bruin van jongeren kunstwerkplaats De Vrijstaat liet in een monoloog het massaal toegestroomde publiek meeluisteren naar een gesprek van paard tot paard, verwijzend naar de jubileum theatervoorstelling van De Vrijstaat met de alles zeggende titel ‘Parade Paard.’

Nadat het lint was doorgeknipt kon het publiek een plek zoeken om een kort optreden van het Leidsche Rijn koor te bekijken en beluisteren. Tot en met de laatste trede van de immense trap was bezet en het Leidsche Rijn lied dat ten gehore werd gebracht werd schoorvoetend door een enkeling meegezongen. Hierna was er meer muziek en kon worden aangesloten bij de rondleiding door het klimaat neutrale pand dat majestueus het Brusselplein siert. Bij Buurten in de Bieb werden glazen geheven op deze feestelijke opening en de kinderen konden zich creatief uitleven op het maken van hun eigen stokpaardje.

De opening is een feit. Het Wijkbureau, de Bibliotheek en restaurant Buurten in de Bieb zijn officieel geopend en met een hartjesregen door Daphne de Bruin ingezegend. Een beter begin is niet denkbaar.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website