happy_shopping_met_sarah_voorjaar

Interview: fashionista Sarah Rebecca over winkelen in LRC

De Utrechtse fashion vlogger Sarah Rebecca (28) heeft samen met de redactie van Regio Leidsche Rijn een zesdelige videoserie gemaakt, geheel in het teken van happy shopping in Leidsche Rijn Centrum. De komende tijd gaan wij de leuke fashion video’s publiceren, waarvan de eerste video vorige maand te zien was. Wij interviewden Sarah om meer over haar te weten te komen. Uiteraard vroegen we aan haar welke trend helemaal haar ding is, hoe het leven van een fashion vlogger eruit ziet en natuurlijk wat ze zo leuk vindt aan het winkelen in Leidsche Rijn Centrum. Lees snel verder!

Fashion & beauty is haar grote passie. De video’s waarin Sarah de leukste outfits showt en persoonlijke styling tips geeft worden veel bekeken. Inmiddels telt haar YouTube kanaal bijna 50.000 abonnees. De meeste volgen haar al trouw vanaf de eerste fashion video. Hoe is het eigenlijk allemaal begonnen voor Sarah Rebecca?

Uit de hand gelopen hobby

“Vlak na mijn eindexamen begon ik met het delen van mijn outfits op een blog. Ik had behoefte om te ‘connecten’ met mensen met dezelfde passie voor mode als ik”, vertelt Sarah met twinkelende ogen. “Later ontdekte ik dat ik ook op YouTube mijn outfits en fashion inspiratie in video vorm kon delen. Zo kon ik echt een kijkje in mijn leven geven en meer van mijn persoonlijkheid laten zien. Mijn YouTube kanaal en andere social media kanalen zag ik als een uit de hand gelopen hobby. Lange tijd heb ik dit gecombineerd met mijn studie Orthopedagogiek en mijn werk als orthopedagoog in het speciaal onderwijs. Er kwamen een aantal toffe mogelijkheden op mijn pad waardoor ik er steeds meer tijd in stak. Wat ik vooral merkte is dat mijn passie alleen maar sterker werd. Afgelopen zomer heb ik de knoop doorgehakt en besloten om er helemaal voor te gaan. Naast mijn YouTube kanaal ben ik gestart als persoonsgerichte stylecoach waarbij ik andere vrouwen help om een eigen kledingstijl te vinden waarin zij zich krachtig voelen en uitstralen wie ze zijn. Een full time job waar ik veel voldoening uit haal.”

Anderen inspireren

Van orthopedagoog naar fashionista en stylecoach. Haar passie volgen en anderen inspireren met beauty en fashion. Dat zijn de belangrijke redenen waarom Sarah de overstap heeft gemaakt. Maar waar haal je nou jouw eigen inspiratie vandaan? “Dat is heel divers!”, aldus een enthousiaste Sarah. “Ik raak geïnspireerd door mijn eigen brein, wat mij bezighoudt en hoe ik dingen beleef. Door actuele onderwerpen in de maatschappij en door reacties en vragen van mijn volgers – zo weet ik ook wat bij hen speelt en waar zij behoefte aan hebben. Ik haal ook inspiratie uit stijlvolle mensen die ik op straat zie en trends die ik spot in de fashionshows of het winkelaanbod.”

Leidsche Rijn Centrum

Over winkelaanbod gesproken.. wat vind je van het aanbod in Leidsche Rijn Centrum en het winkelcentrum zelf? “Het aanbod is divers; van grote en bekende ketens tot unieke boetiekjes. Dat maakt het afwisselend en biedt voor ieder wat wils. Daar hou ik van! Ik vind dat het winkelcentrum heel ruim is opgezet. Het is nu al een mooie sfeervolle omgeving om rond te lopen ondanks dat alles nog nieuw is. Helemaal met de grote fontein in het midden en de moderne bouw eromheen. Ook fijn dat er veel horeca-gelegenheden zijn zodat je tussen het shoppen door kan genieten van een koffie op een terrasje of kan genieten van een lunch met een zakelijke afspraak. De bereikbaarheid is ook top, je komt letterlijk in het winkelcentrum aan met de trein of parkeert gemakkelijk in de parkeergarage onder het winkelcentrum. Heel fijn!”

Mode favorieten

Mooi! We kunnen je dus vaker in Leidsche Rijn Centrum spotten. Wat hangt er momenteel aan de kledingrekken en wat is typisch Sarah Rebecca? “Ik ben persoonlijk helemaal fan van de tweedelige pakken omdat het enerzijds heel klassiek is maar je tegelijkertijd wel heel erg opvalt, zeker als je kiest voor een pak met print of in een felle kleur. In mijn video met thema Glamour laat ik een aantal verschillende pakken zien onder andere van House of Lena en van Mango. Ook de stoere leger/militair invloeden met bijvoorbeeld legerjasjes, cargo pants en beige overalls zie je weer terugkomen en dit is weer héél mooi te combineren met juist hele zachte en vrouwelijke items en materialen zoals een zijden blouse, rieten tas of open sandalen. Persoonlijk laat ik de fietsbroekjes trend achterwege – het dragen van een korte legging als broek. Het flatteert mijn figuur niet en ik vind het toch voelen alsof ik een broek of rok ben vergeten. Maar ook hier geldt; als iemand zich er helemaal goed in voelt dan kan het voor diegene écht een fashion statement zijn. You do you! Typisch Sarah Rebecca zijn toch wel klassieke looks met een verrassende twist: een felle kleur, een onverwachts stoer of speels item als eyecatcher of een mix van twee kledingstijlen: vrouwelijk en stoer.”

In haar laatste video zie je dit goed terugkomen in de voorjaar outfits die zij gekozen heeft bij verschillende winkeliers uit het Leidsche Rijn Centrum. Ook komt er nog een video met thema zomer aan waarin zij de zonnigste looks laat zien van H&M tot Lotus Fashion.

Fashion faux pas

Nu zijn we wel benieuwd of een fashionista als jij zelf ook wel eens de plank misslaat? Sarah lacht: “Ik hou niet van de zogenaamde moderegeltjes die je wel eens hoort, zoals ‘donkerblauw en zwart kan echt niet samen of korte rokjes kunnen niet meer na een bepaalde leeftijd’. Ik vind dat iedereen vooral kleding moet dragen waar hij of zij zich goed in voelt. Voor mij is een modeblunder begaan dan ook vooral als ik me achteraf toch onprettig of niet mijzelf voel in iets dat ik aan heb. Dan weet ik dat ik niet goed naar mijn eigen gevoel heb geluisterd en dat zie ik als een modeblunder. En oké, voor de ‘juicyness’: uiteraard heb ik met mijn slaperige hoofd wel eens mijn trui binnenstebuiten aangetrokken en kwam ik daar pas op school achter. Een vreemde vrouw tikte wel eens op mijn rug omdat er nog een prijskaartje aan mijn broek hing.”

Tot slot nog een belangrijke fashion of beauty tip van Sarah voor onze volgers: “Draag wat je écht wil dragen en wat bij je past. Dan voel je je krachtig in je outfits en straal je dit ook naar buiten uit. Als je weet dat je gevoelig bent voor reacties van anderen, probeer dan eens alleen te winkelen. Dan ben je aangewezen op je eigen oordeel en sta je echt achter de kledingstukken die je besluit te kopen. Als je toch behoefte hebt aan advies, laat dit dan komen van iemand die je hier kundig over kan adviseren maar waar je geen emotionele band mee hebt. Zo kan je in Leidsche Rijn Centrum heel goed terecht bij alle winkeliers die je graag te hulp schieten voor mode- en beauty advies.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.