wijkwethouder-Victor-Everhardt_opening_teenspot_leidsche_rijn_foto_hp_van_rietschoten

Chillplek Teenspot geopend

Woensdagmiddag heeft wijkwethouder Victor Everhardt de vlag gehesen bij de tijdelijke Teenspot bij Leidsche Rijn Centrum. In de diepte naast RAUM aan het Berlijnplein is een chillplek gecreƫerd voor de jeugd met mogelijkheden te over om even fysiek los te gaan, met elkaar in gesprek te zijn en niet onbelangrijk, surfen op internet via Wifi.

Enkele tientallen jongeren vermaakten zich al enige tijd op de skatebaan in aanleg, en zelfs vanuit de regio was er al animo om in Leidsche Rijn vertier te zoeken bij Teenspot. Nu de vlag in top is gehesen is de plek officieel aan de jeugd overgedragen en voor in ieder geval twee jaar een prima plek om te vertoeven. Daarna zal het perceel worden bebouwd.
Teenspot is ingericht in samenspraak met de jongeren die er gebruik van maken. Er is een skatebaan, er zijn ‘freerun’ mogelijkheden en er is een voetbalkooi.

Na toespraken en het hijsen van de speciaal voor Teenspot ontworpen vlag door de wethouder en twee jongeren werd er een wervelende streetdance show opgevoerd waarvoor winkelend publiek het Leidsche Rijn centrum verliet om te komen kijken wat er zich in de diepte afspeelde. Wethouder Everhardt roemde het initiatief dat tot stand is gekomen en toonde zich blij dat Leidsche Rijn Centrum nu beschikt over een eigen ‘kleine Kuip’ zoals hij het noemde. Met de tijd zal in het nabijgelegen Park Leeuwesteyn een definitieve Teenspot worden gerealiseerd, maar tot die tijd kan de jeugd hier prima terecht.

Foto’s en tekst: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].