Foto: Optendrees Fotografie / K. Vermeulen

Burgemeester reikt gevelbordjes uit voor bedrijven met brandweervrijwilligers

26 mei 2019 12:16  Redactie  Reageer

Burgemeester Jan van Zanen heeft op 24 mei twee gevelbordje uitgereikt. Een gevelbordje kan uitgereikt worden aan bedrijven die hun medewerkers toestemming verlenen om brandweervrijwilliger te worden. Dit keer ging het naar Ton van Zuijlen, eigenaar van Bike Totaal Van Zuijlen. De ander werd overhandigd aan Peter IJzerman, die werkzaam is in het Wijkservicecentrum in Vleuten.

Burgemeester Jan van Zanen kwam het gevelbordje persoonlijk aan Ton van Zuijlen uitreiken als dank voor zijn flexibiliteit en medewerking. De brandweer moet het voor een groot deel hebben van vrijwilligers, die elk moment van de dag opgeroepen kunnen worden. Dat betekent dat werknemers dan direct hun werk neerleggen om op de brandweerwagen te springen. Ton van Zuijlen is al meer dan 20 jaar vrijwilliger bij brandweer Vleuten. Zijn werknemer Robbert de Graaf is tijdens werktijd vrijwilliger bij brandweer Vleuten, en daarnaast ook vrijwilliger bij brandweer Maarssen als hij thuis is. Hetzelfde geldt voor Peter IJzerman, die overdag werkzaam is in het Wijkservicecentrum.

Burgemeester-reikt-gevelbordjes-uit-voor-bedrijven-met-brandweervrijwilligers_foto_Optendrees-Fotografie-K-Vermeulen
Foto: Optendrees Fotografie / K. Vermeulen
Foto’s: Optendrees Fotografie / K. Vermeulen

Gevelbordjes als blijk van waardering

De brandweerzorg binnen de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) wordt door veel vrijwilligers verzorgd. De steun van werkgevers is hierbij cruciaal. Het komt regelmatig voor dat vrijwilligers tijdens werktijd worden opgeroepen voor de brandweer om hulp te verlenen aan alle inwoners. Als blijk van waardering voor de medewerking aan onze veiligheid zijn er gevelbordjes ontwikkeld. Het gevelbord laat zien dat een bedrijf maatschappelijk ondernemen en brandveiligheid hoog in het vaandel heeft staan.

Werkgevers stimuleren

Met het gevelbordje hoopt men ook andere werkgevers te stimuleren om hun medewerkers toestemming te verlenen om brandweervrijwilliger te worden. Vooral overdag is het afgelopen jaren steeds lastiger om vrijwilligers paraat te hebben, aldus postcommandant Michael Bosch.

Mensen werken steeds vaker buiten hun woonplaats. Omdat je als vrijwilliger je werkplek direct moet kunnen verlaten, is medewerking van werkgevers onmisbaar. Het levert daarnaast een meerwaarde op als bedrijfshulpverlener. De VRU regelt voor de brandweervrijwilligers de uitgifte en beheer van BHV-pasjes en zorgt voor de hercertificering. Dat betekent dat een bedrijf zelf geen investering meer hoeft te doen.

Vrijwillige brandweer

De VRU is een samenwerkingsverband van en voor de 26 Utrechtse gemeenten en heeft in totaal 71 brandweerposten. Wil je meer informatie over vrijwillige brandweer bij jou in de buurt? Kijk dan op onze website www.brandweer.nl/utrecht.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website