badeentjesrace_maximapark_foto_Optendrees_Fotografie_K_Vermeulen

In beeld: Badeendjesrace brengt ruim tienduizend euro op

Een enorme menigte heeft zondag bezit genomen van het Máximapark. Op het evenemententerrein ging de Loop van Leidsche Rijn van start en even verderop werden drieduizend badeendjes met een flinke plons te water gelaten. De badeendjesrace is een ludieke wedstrijd waarbij weliswaar mooie prijzen te winnen zijn, maar belangrijker is dat de opbrengst van de verkochte eendjes geheel ten goede komt aan het Prinses Máxima Centrum.

Hoofdprijswinnaar Thomas uit Vleuten

Dat de grootste prijs met recht groot genoemd mag worden zal Thomas uit Vleuten gaan ervaren als binnenkort bij hem een 50 inch LCD televisie wordt bezorgd. Zijn eendje ging als eerste over de finishlijn na een bloedstollende race. Opgezweept door de wind en met een ferme straal van een brandweerslang in de rug maakten drieduizend gele badeendejs met een blauwe zwemhelm en een onderwaterbrilletje behoorlijk vaart.

Lange tijd klitte de troep eendjes bijeen, maar een paar meter voor de finish wist het eendje van Thomas zich los te maken van de rest en dreef in zijn eentje naar de eindstreep om de overwinning van de badeendjesrace op de Vikingrijn in het Máximapark op zijn naam te schrijven. Nog vijftien gelukkige badeendjes werden plechtig toegevoegd aan het rijtje prijswinnaars. Toen de prijswinnende eendjes werden bekend gemaakt kon Thomas het niet direct bevatten dat zijn eendje de strijd had gewonnen en hem daarmee bezitter heeft gemaakt van een flink televisiescherm. Met zijn gezin zal hij zich nog lang deze zondagmiddag in het Máximapark blijven herinneren. Een geel badeendje van slechts een paar euro, met een blauwe zwemhelm en een onderwaterbrilletje op zijn snavel heeft een onverwachte wending gegeven aan het plezier waarmee Thomas televisie kijkt. Het winnende eendje mag Thomas niet mee naar huis nemen, maar de geweldige prijs maakt het afscheid nemen niet lastig. Ook beide dochters zullen zich slechts met een foto van de heroïsche winnaar tevreden moeten stellen.

Marjolein van Leeuwen van het Prinses Máxima Centrum

De badeendjesrace heeft een bedrag van ruim 10.000 euro opgebracht. Dit mooie nieuws kreeg Marjolein van Leeuwen van het Prinses Máxima Centrum ten overstaan van een uitzinnig publiek te horen.

Met dank aan Brandweer Vleuten die aanwezig was om stroming in het water te creëren.

Foto’s: Hans Peter van Rietschoten

Foto’s: Optendrees Fotografie / K. Vermeulen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.