Brandweer AED

BuurtAED geplaatst in Vleuten, brandweer Vleuten geeft workshop

Sinds kort hangt er aan de brandweerkazerne in Vleuten een buurtAED. Dit is het resultaat na een succesvolle actie in december van een aantal bewoners van de Groene Draecksingel voor een BuurtAED. In samenwerking met brandweer Vleuten is de AED aan de voorkant van de kazerne opgehangen (aan de kant van de Gouden Koetslaan).

Twee buurtbewoonsters hebben het initiatief genomen om een actie op te starten voor een AED via BUURTAED. Door donaties van buurtbewoners en organisaties was het benodigde bedrag binnen 30 dagen bij elkaar gehaald. Hierdoor kon er een AED plus buitenkast aangeschaft worden via de Nederlandse Hartstichting.

De AED is aangemeld bij het oproepsysteem. Dat zorgt ervoor dat als iemand een hartstilstand krijgt, buurthulpverleners worden opgeroepen om de AED op te halen. Zo krijgt iemand de snelst mogelijke hulp.

De brandweer van Vleuten heeft samen met de initiatiefnemers een workshop georganiseerd voor buurtbewoners, dit maakte onderdeel uit van de BuurtAED actie. Tijdens de workshop op zaterdag 18 mei werden verschillende onderdelen uitgelegd met betrekking tot levensreddend handelen. De workshop bestond voor een deel uit theorie en een aantal praktijkoefeningen, hierbij werd ook het gebruik van een AED uitgebreid geoefend.

Foto’s: Optendrees Fotografie / K. Vermeulen

Zelf een actie opstarten?

Hangt er bij jou in de buurt nog geen AED? Dan is het mogelijk om zelf een actie op te starten via BUURTAED. Als de actie is opgestart hebben jij en je buurtbewoners 30 dagen de tijd om de AED te financieren. BUURTAED geeft een unieke korting van tenminste 1000,- euro. Lukt het niet om de AED te financieren dan worden de donaties teruggestort.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.