Geslaagde-dag-van-Natuur-en-Cultuur-bij-Brede-School-Het-Zand

Geslaagde dag van Natuur & Cultuur bij Brede School Het Zand

Op de jaarlijkse dag van Natuur & Cultuur op woensdag 22 mei werd de omgeving van Brede School Het Zand omgetoverd tot een bijzondere Bouwplaats. De Bouwplaats bood een feestelijk programma met bouwactiviteiten en optredens rondom het thema (ver)bouwen.

Nadat in de vroege ochtend een groepje ‘bouwvakkers’ met rode helmen en kruiwagens kinderen en ouders in bouwsferen bracht ging om 12.30 uur de Bijzondere Bouwplaats Brede School Het Zand open. Kinderen renden met stempelkaarten in de hand naar de vele activiteiten. Er werd getimmerd, gezaagd, gebouwd, verbouwd en opgebouwd. Het Kopieerhuisje, ‘zoiets heb ik nog nooit gedaan’ was een groot succes maar ook de grote zandhoop met stenen, buizen en water was volop in bedrijf. Ook Het Draairad met raddraaier Georgy, de 3D-printer, Acrobatenduo Zanzara, het schminken en de suikerspinnen trokken veel belangstelling.Bij de kraam van Architectenbureau Venhoeven CS konden kinderen de ideale school ontwerpen, als het aan de kinderen ligt komt er een zwembad op het dak. De lammetjestweeling van de schaapskooi Park Groot Zandveld hebben de namen Fenna en Senna gekregen en menigeen ging met een getimmerde kapstok van Stichting Bouwloods Utrecht naar huis. Het koorkest olv Jeroen Schipper en de streetdancegroep van PM-Dance lieten iedereen zingen en dansen en de kinderraad Brede School Het Zand presenteerde het voorstel voor een nieuw klimrek.
Dit alles en het mooie weer zorgden voor een sfeer waarin kinderen en wijkbewoners allerlei (bouw-)ontdekkingen konden doen.
Dank aan iedereen die op wat voor manier dan ook aan deze dag heeft bijgedragen. Tot volgend jaar!


Advertentie:

Bouwwerkzaamheden

Er was genoeg aanleiding voor het thema (ver-)bouwen. Bouwwerkzaamheden aan het pand, na een brand in de zomer van 2018, verbouwing van Park Groot Zandveld, bouw van appartementencomplex ‘La Sabbia’ en een grootscheepse renovatie van het pand de komende jaren.

De Dag van Natuur & Cultuur wordt georganiseerd door de partners van Brede School Het Zand: Cultuur19, DOCK, Saartje Kinderopvang, Montessorischool Arcade, OBS Het Zand en Spelenderwijs Utrecht. Met medewerking van Steede Hoge Woerd, Schaapskooi Park Groot Zandveld, Kinderparadijs Jansen & Jansen, Stichting Bouwloods Utrecht en Architectenbureau VenhoevenCS. Mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het initiatievenfonds van de Gemeente Utrecht en sponsoring door Van Wijk Nieuwegein.Meer informatie is te vinden op www.bredeschoolhetzand.nl

dag-van-Natuur-en-Cultuur-bij-Brede-School-Het-Zand_foto_frank_peek
Foto’s: Frank Peek
Foto: Gemma Tijmensen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.