bier_in_leidsche_rijn_centrum_foto_joyce_pherai

Blog: 4x speciaalbier drinken in Leidsche Rijn Centrum. Hier doe je dat!

Liefhebbers van bier met karakter opgelet! Terwijl we nog even nagenieten van de Week van het Nederlandse Bier, ging ik op pad in Leidsche Rijn Centrum om de plekken te ontdekken waar je het beste speciaalbier kunt drinken. Lees je mee?

Authentieke Japanse en Indiase biertjes

Foto: Joyce Pherai

Dat Miyabi een heerlijk groot terras pal aan het Brusselplein heeft wisten we al. Met lekker weer is het daar in de zomer tot ’s-avonds laat nog goed vertoeven. Uiteraard onder het genot van een heerlijk Aziatische hap en bier! Wist je dat Miyabi een paar bijzondere Japanse en Indiase biertjes op de kaart heeft staan? Uiteraard mag de authentieke Sapporo bier daarop niet ontbreken. Sapporo is namelijk het oudste biermerk in Japan en gaat terug tot in 1876. Dit bier heeft een goudblonde kleur en een fijne witte schuimkraag geheel in de stijl van Lager. In smaak komt vooral granen, hop en vleugjes honing en appel naar voren. Daarnaast heeft het een ietwat kruidig smaakje. Naast de Sapporo is de Indiase IPA (spreek uit: ie-paa) bier ook zeker een aanrader voor liefhebbers van stevig en fruitig bier. De afkorting IPA staat voor ‘India Pale Ale‘. Opmerkelijk weetje is dat dit bier eigenlijk helemaal niet uit India komt. Van oorsprong komt IPA bier uit Engeland en is gedurende de hoogtijdagen van het Engels kolonialisme naar India gehaald. Aan het bier werd extra hop toegevoegd waardoor het langer houdbaar werd. Er zit dus veel meer hop dan in andere bieren. Dit zorgt ervoor dat IPA bier enorm lekker ruikt, terwijl de smaak behoorlijk bitter is. Tegenwoordig is IPA bier één van de meest gedronken wereldwijde speciaalbieren en nu dus gewoon te bestellen bij Miyabi.

Bier met ballen

Foto: Joyce Pherai

Voor een lekker mals kippetje van het spit zit je bij Alan & Pim’s helemaal goed. Maar wist je dat zij ook een eigen biertje hebben? Blonde Chick is de naam. Het bier wordt exclusief voor Alan & Pim’s gebrouwen door Brouwerij Kraan in Bodegraven. Het is een stevig blond bier met lichte fruittonen. Wat mij betreft een stoer lokaal biertje die je geproefd moet hebben.
Wil je echt een heel bijzonder biertje uitproberen bij Alan & Pim’s? Bestel dan de Turf en Surf, een tripel met zeezout! Het bier wordt gemaakt door de Utrechtse Brouwerij van de Streek. Tikkeltje apart, maar een fantastische combinatie met de halve kip Provençaals.
Last but not least, de favoriete speciaalbier van Bas van Heezik, eigenaar Alan & Pim’s: de Refuse/Resist van Brouwerij Oproer in Utrecht. Het is een dubbele IPA. Hoppig, fruit, bitter, zoet, droog…een explosie van smaken. Zoals Bas het zo mooi zegt: “Het is een bier met ballen voor de echte liefhebber!”

Una cerveza por favor

Foto: Joyce Pherai

Er gaat niets boven een heerlijke tapas met een lekker koud Spaans biertje in het zonnetje op het terras bij Bar Iberico. Daar vind je Spanje’s bekendste en meest gedronken biermerken als de San Miguel en Mahou Maestra. Ook de wat exclusieve varianten worden er met veel liefde geserveerd. Elke regio in Spanje heeft een eigen bekend en populair merk bier. Op de kaart van Iberico vind je een mooie verzameling waar je uit kunt kiezen. Mijn tip om lekker koel te blijven in de zomer: Clara-bier, oftewel citroenbier, heerlijk fris en fruitig biertje om van te genieten in de zon!

Pils met een echte smaak

Foto: Joyce Pherai

Voor biologisch bier zit je goed bij Real food restaurant The Barn. Naast een heerlijk terras waar de zon volop schijnt kun je er verschillende biologische biertjes proeven. The Barn serveert gerechten en dranken met pure smaken. Eigenaar Rene Jaspers selecteert dan ook met veel zorg de speciaalbieren uit. Zo staat voor mij met stip op nummer 1 ‘De Leckere Pilsener’. Het is 100% organic met een karakteristieke smaak van volle mout en frisse hop. Een heerlijke combinatie! Pils met een echte smaak van brouwerij De Leckere.

Kom genieten van een heerlijk biertje op een van de terrassen van Leidsche Rijn Centrum. Proost!

Vaderdag tip!

Foto: Joyce Pherai

Is je vader een échte bierliefhebber? Verras hem dan met versgebrande nootjes en bier, onder andere van lokale brouwerij Maximus. Er zijn verschillende luxe pakketten verkrijgbaar bij de Notenbar aan de Parijsboulevard.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven