Brandweer-schaalt-groot-op-na-autobrand_2_foto_112mediautrecht
 Foto: 112MediaUtrecht

Brandweer schaalt groot op na autobrand

29 mei 2019 16:14  Redactie  Reageer

Een oldtimer brand uit op Nederijnseweg, brandweer schaalt groot op door naastgelegen boerderij met rietenkap

Omstreeks 15.15 uur is de brandweer groot uitgerukt naar een voertuigbrand op de Nederijnseweg in Utrecht. De auto, een Exalibur Pheaton K6, is door een technisch mankement in brand gevlogen. Over enkele meters is een spoor te zien en ook is in de sloot een wiel gevonden.

De brandweer schaalde groots op ivm de kans van overslag naar een woonhuis en een boerderij met rietenkap. De ramen van het woonhuis zijn door de hitte gebarsten.

De weg is afgesloten voor verkeer

Update info:

Door snel optreden van brandweer en omstanders is overslag naar woonhuis voorkomen. Omstanders hadden met een tuinslang een eerste blussing ingezet. Salvage is gewaarschuwd voor de bewoners. De auto is afgetakeld door een berger, waarna de weg weer snel kon worden vrijgegeven. De brandweer heeft hierna het wegdek gereinigd. Vermoedelijk is de oorzaak een afgelopen wiel, deze werd namelijk enkele meters ervoor in sloot gevonden. Ook was er een spoor op het wegdek zichtbaar wat duidde op dat iets over het wegdek heen was geschaafd. De betrokkenen waren aangeslagen door het incident.

Foto’s: 112MediaUtrecht


Advertentie:


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website