Utrecht tekent
 

ZIMIHC presenteert Utrecht Tekent: tekenfestival voor jong en oud

30 mei 2019 17:33  Redactie  Reageer

Op 8 juni organiseert ZIMIHC samen met het Huis van Betekenis een eigentijds Montmartre en tekenfestival in het hart van Leidsche Rijn Centrum. Kijk, koop kunst of ga ’s middags zelf aan de slag in een van de vele gratis workshops. Volg een tekenbootcamp, kom stoepkrijten of ramen beschilderen, of duik in de toekomst van Leidsche Rijn met de tekenjukebox!

Gratis activiteiten

De organisatie ZIMIHC is al 30 jaar hét podium voor amateurkunst in Utrecht. Dit vieren ze de hele maand juni met feestelijke evenementen verspreid over de stad. Elk weekend is er van alles te beleven: optredens van diverse artiesten, een streetfood- en kunstfestival, theater en nog veel meer. Op 8 juni trakteert ZIMIHC op Utrecht Tekent: een tekenfestival voor jong en oud van 10.00 – 18.00 uur met gratis workshops. Op het Hof van Bern, midden in het hart van het splinternieuwe winkelgebied Leidsche Rijn Centrum, is van alles te beleven.

Workshops voor jong en oud

Er staan diverse gratis workshops op het programma. Zo zet de tekenjukebox de toekomstwensen van bewoners van Leidsche Rijn om in getekende verkiezingsposters, en krijgen deelnemers aan de tekenbootcamp een reeks korte opdrachten. Ook voor kinderen is er genoeg te doen: in de stoepkrijtworkshop “Rupsje niet lang genoeg!” tekenen ze een shoppende duizendpoot die over het terrein kruipt. En in de workshop “LET OP: hier wordt getekend” laten ze hun fantasie de vrije loop gaan aan de hand van verschillende doe-vellen met tekenopdrachten. Voor jongeren is er een workshop ramen beschilderen: onder leiding van illustrators wordt het raam tussen de H&M en de hoek van de straat voorzien van een schildering rond het thema ‘de nieuwe stad’. Ondertussen werken tekenaars tussen de schilderezels en picknickbanken samen aan de langste tekening van Leidsche Rijn. Kijk voor het volledige programma op www.utrechttekent.nl.

30 jaar ZIMIHC

ZIMIHC werkt in dit evenement onder meer samen met het Huis van Betekenis (broedplaats en podium voor tekenaars), Leidsche Rijn Centrum, Cultuur 19, De Vrijstaat, het Jeugdfonds Cultuur, studenten van de HKU en kunstenaars van De Inktpot. ZIMIHC werd in 1989 opgericht door Appie Alferink vanuit de behoefte van amateurkunstenaars om een plek te hebben waar ze kunnen repeteren en optreden. Na 30 jaar is dat nog steeds wat ZIMIHC doet: kunstenaars een plek geven om te doen wat ze willen doen en zich te laten zien. Inmiddels met drie eigen theaters in de wijken van Utrecht en met de organisatie van projecten. Amateurkunstenaars staan daarbij nog steeds centraal.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website