kinderen_dansen_plezier
 

Danskamp’ tijdens het Pinksterweekend van 7 tot 10 juni in het Máximapark

2 juni 2019 11:39  Redactie  Reageer

In het Pinksterweekend van 7 tot 10 juni vindt de éérste editie van Danskamp plaats in het Máximapark. Hierbij gaan er 60 kinderen tussen de leeftijd van 8 en 16 jaar een weekend lang met elkaar dansen in het park. Onder leiding van dansdocenten van Dans Atelier 42 en de Hongaarse dansschool Budapest Musical Skola, krijgen de kinderen workshops aangeboden rondom verschillende dansstijlen. Bij dit dansweekend komen er 14 kinderen vanuit Hongarije mee dat de eerste stap is naar een uitwisseling. Aan het einde van dit weekend geven de kinderen optredens van wat ze hier hebben geleerd. Deze uitvoeringen zijn openbaar toegankelijk voor de wijk op maandag 10 juni in het park.

De behoefte kwam voort vanuit de kinderen zelf. ‘Je hebt een voetbalkamp of een schoolkamp, maar waarom is er geen Danskamp?’ Dans Atelier 42 wil deze vraag vanuit de leerlingen graag waarmaken en wordt er op zaterdag 8 juni een overnachting gepland met de kinderen in het Máximapark. Dans Atelier 42 vindt het belangrijk dat dans wordt gestimuleerd en de kinderen met elkaar in contact komen. Een Danskamp is een mooie vorm om het sociaal contact, de waardering voor de expertise dans en de dansuitvoeringen te stimuleren. Het Danskamp staat in het thema ‘communicatie’ omdat dans de taalgrenzen kan overstijgen. Het contact met Hongaarse kinderen zal door het middel van dans gemakkelijker kunnen verlopen. Er is een tolk aanwezig om kinderen te helpen in de communicatie en de workshops zullen veel in het Engels worden gegeven.

Er is nog een inschrijvingsplek beschikbaar. Dus heb je interesse of wil je meer weten? Stuur dan een mail naar minke@dansatelier42.nlAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website