voorstelling_grens

NUT speelt de gezellige zomervoorstelling GRENS in Metaal Kathedraal

De muzikale locatievoorstelling GRENS speelt van 14 augustus tot en met 1 september op locatie in Leidsche Rijn, Utrecht en van 11 tot en met 15 september in Park Matilo, Leiden. Greg Nottrot, Floor Leene, Wil van der Meer, Tijs Huys en Pascal van Hulst spelen mee in deze gezellige zomervoorstelling van het Nieuw Utrechts Toneel (NUT). De regie van GRENS is in handen van Daniël van Klaveren. De première is 16 augustus. Kaartverkoop is reeds gestart.

In de zomer van 2018 vinden Greg Nottrot en Floor Leene van het NUT een slapende man onder hun tuintafel. Ze geven de man een kop koffie en een boterham en nodigen hem uit in hun huis. Hij is professor, operazanger, dakloos en sinds twee dagen op zoek naar zijn zoon. Greg en Floor besluiten de man te helpen en bieden hem onderdak. Naarmate de tijd verstrijkt en de man zich steeds meer thuis begint te voelen, vragen Greg en Floor zich af hoe lang hij eigenlijk nog blijft. Grens gaat over de vraag wie “wij” zijn. Waar houdt wij op en begint de ander?

Deze nieuwe zomervoorstelling van het NUT speelt op de Limes: de oude Romeinse grens die ooit de beschaving tegen de barbaren beschermde. Een grens die inmiddels onzichtbaar onder de huizen van de vinex door kronkelt. Hij verbindt de bewoners van Leidsche Rijn met het verleden en met elkaar. Precies op die lijn neemt het publiek plaats. Na afloop van de voorstelling dineert iedereen tezamen in het decor en wordt er een bijzonder eigentijds driegangendiner geserveerd, geïnspireerd op de oude Romeinse keuken.

Nieuw Utrechts Toneel
Het NUT heeft een succesvolle traditie van zomervoorstellingen en spannende diners op bijzondere locaties in Leidsche Rijn. Eerder maakten ze Geluk, Weg, Geheim, De Denderende Tijd en Terug, naar De Kersentuin.

Credits
Concept & tekst: Greg Nottrot & Floor Leene
Spel: Greg Nottrot, Floor Leene, Wil van der Meer, Tijs Huys, Pascal van Hulst
Regie: Daniël van Klaveren

Speeldata Utrecht
14 t/m 18 aug, 21 t/m 25 aug, 28 aug t/m 1 sept 2019
Locatie: Achter Metaal Kathedraal, Utrecht

Speeldata Leiden
11 t/m 15 september 2019
Locatie: Park Matilo, Leiden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.