14-jarige-jongen-op-fiets-slachtoffer-van-zinloos-geweld

14-jarige jongen op fiets slachtoffer van zinloos geweld

Op vrijdagavond 31 mei is een 14-jarige jongen slachtoffer geworden van een mishandeling. De politie laat weten dat gezien de omstandigheden de term “pretgeweld” of “zinloos geweld” op zijn plaats is. Het het jonge slachtoffer werd namelijk zonder enige aanleiding en mogelijk voor de “kick” geslagen.

Het slachtoffer fietste rond 22.15 uur samen met zijn vriendin vanaf winkelcentrum Terwijde over de Hof ter Weydeweg naar de Hindersteinlaan in Vleuten. Drie jongens stonden op de Hof ter Weydeweg te wachten. Eén van hen maakte nare opmerking naar het jongen. Deze negeerde de opmerkingen en fietste door. In Vleuten kwamen zij erachter dat het drietal achter hen aan was gefietst. De situatie escaleerde op het fietspad in de wijk De Tol tussen de Hindersteinlaan en De Reit.


Advertentie:

Eén van de jongens trok het slachtoffer plotseling van zijn fiets en probeerde hem de naastliggende sloot in te duwen al lukte dit niet. Wel kreeg de 14-jarige raken klappen. Zijn vriendin wist samen met een passant erger te voorkomen. Het drietal vluchtten op hun fietsen weg in de richting van de Hindersteinlaan.

Signalementen

De hoofddader, is een jongen tussen de 15 en 17 jaar. Hij heeft een donkergekleurde huid, een normaal postuur, zeer kort, krullend haar en droeg een olijfgroene jas.

De twee andere jongens die zich niet actief met de mishandeling hebben bemoeid waren ook tussen de 15 en 17 jaar. Beide waren blank. De ene jongen was gezet en de ander mager. Eén van de jongens droeg een rood of paarse vest met capuchon.

Getuigen gezocht

Het slachtoffer heeft aan dit incident kneuzingen overgehouden door de harde klappen. Help mee deze vervelende zaak op te lossen. Heb je de mishandeling zien gebeuren, iets gezien of weet je meer? Neem dan contact op met bureau De Meern op telefoonnummer 0900-8844 of eventueel anoniem via nummer 0800-7000.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *