parade paard - De Vrijstaat

‘Parade Paard’, een bizar circus vol huiver, magie en muzikaal spektakel

In het komende pinksterweekend speelt De Vrijstaat Theaterfamilie haar 10de fabuleuze theatervoorstelling in Podium Hoge Woerd. PARADE PAARD is een spannend verhaal dat zich als een bijzondere circusvoorstelling voor je ogen en om je heen ontvouwt. Neem plaats rond de piste en huiver. Kijk je ogen uit bij de opzwepende dressuur, de dierlijke acrobaten en de illusionistische trucs. Leef mee met de jonge held Remi die vanuit zijn rolstoel de wereld én het hart van de jonge Merrie verovert. PARADE PAARD is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. PARADE PAARD speelt op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni om 19:30 uur en zondag 9 en maandag 10 juni om 15 uur. Kijk voor kaartverkoop op www.podiumhogewoerd.nl

Tien jaar fabuleus theater
Daphne de Bruin (theatermaker en artistiek directeur van De Vrijstaat): “Al 10 jaar maakt De Vrijstaat jaarlijks een fabuleuze voorstelling, waarin actuele thema’s worden bekeken vanuit het dierenperspectief. Theater met dieren in de hoofdrol, zoals dat gaat bij fabels. Dieren als een spiegel van de samenleving. Via hun ogen kijken wij naar onszelf. Een prachtige manier om actuele onderwerpen vanuit een nieuw perspectief te bekijken. De dieren krijgen menselijke trekken, de werkelijkheid wordt uitvergroot, de realiteit wordt fictie.” Na o.a Konijnenstad, Zwjjnenstal, De Nacht van de Kakkerlak en BLAFFEN!, neemt De Vrijstaat het publiek in PARADE PAARD mee in de magische wereld van de boomgeesten en nachtmerries.

De cast van PARADE PAARD bestaat uit een bonte mix van acteurs, muzikanten, studenten, jongeren, dansers en kinderen. Theatermaker Paul Feld is al vanaf het begin als schrijver en regisseur aan deze fabuleuze voorstellingen verbonden: “Het werken met een gemengde cast van alle leeftijden heeft mijn hart veroverd. Juist de combinatie van ervaren makers en onervaren spelers maakt het voor mij als regisseur bijzonder. Als schrijver voel ik mij elk jaar weer uitgedaagd om nieuwe dieren te vinden om een actueel onderwerp tot een spannend verhaal te maken.”

In PARADE PAARD worden we meegenomen in de nachtmerrie van hoofdpersoon Remi. Op de binnenplaats van het weeshuis waar hij woont staat een enorme boom. Als Remi getuige is van een oeroud paardenritueel dat zich onder de boom afspeelt raakt hij verstrikt in een strijd tussen boomgeesten, Little Ponies en de directrice van het weeshuis. Als een circusvoorstelling trekken de scènes vol huiver en magie aan het publiek voorbij.

Aan deze feestelijke jubileumvoorstelling doen voor het eerst ook kinderen en jongeren van De Vrijstaat TheaterAcademie mee. De kinderen (9-12 jaar) volgen een jaartraject, waarin zij wekelijks les krijgen van een speldocent en ervaren theatermakers. De jongeren (12+) hebben tijdens de afgelopen meivakantie meegedaan met een intensieve trainingsweek onder leiding van een dansdocent van De Dansers. De Crazy Horses band speelt tijdens de voorstelling live muziek. Deze studenten van het Conservatorium (Musician 3.0) hebben de muziek zelf geschreven en gecomponeerd. Benieuwd hoe dat klinkt? Check de trailer van PARADE PAARD:

Tip
Op zondag en maandag (1ste en 2de pinksterdag) kunnen kinderen na afloop van de voorstelling gratis meedoen met de workshop stokpaardjes maken onder begeleiding van theatervormgever Kim van der Zijde. Kim ontwerpt de decors en kostuums voor PARADE PAARD en deed dit eerder voor de Vrijstaat-voorstellingen BLAFFEN! en De Nacht van de Kakkerlak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].