Rolstoeldraaimolen-officieel-in-gebruik-genomen_foto_hp_van_rietschoten

Rolstoeldraaimolen officieel in gebruik genomen

Woensdagmorgen was er een feestelijke gebeurtenis nabij basisschool De Weide Wereld in Vleuten. Wethouder Maarten van Ooijen stelde officieel de rolstoeldraaimolen in gebruik door het ontkurken van een fles kinderchampagne. Eerder al werd het speeltoestel gebruikt, maar met de komst van de wethouder “is het toch echt” volgens een van de gelukkige kinderen die als een van de eersten rondjes mocht draaien in de zojuist door de wethouder geopende draaimolen.

Bij het zien van zoveel blije gezichten was het niet moeilijk het enthousiasme van de kinderen te delen en Maarten van Ooijen liet zich dan ook niet onbetuigd. Hij had alle aandacht voor de kinderen, met en zonder beperking, die “in saamhorigheid samen spelen, elkaar accepterend zonder iemand uit te zonderen.”

Hij zwaaide alle lof toe aan de initiatiefnemers van het speeltoestel en aan de uitvoerenden ervan toonde hij zich uiterst dankbaar. Het gejoel was niet van de lucht tijdens de opening en al heel wat rondjes heeft de rolstoeldraaimolen er op zitten. Het speeltoestel biedt plek aan twee rolstoelen en op het bankje kan ook iemand mee in de rondte draaien. De draaimolen is er gekomen door toedoen van het Initiatievenfonds van de gemeente dat steeds vaker door bewoners aangesproken wordt. Een goed onderbouwd plan met voldoende draagkracht kan na gedegen onderzoek worden beloond met een bedrag om het project te financieren.

De rolstoeldraaimolen is de tweede in de gemeente. Inmiddels draait in Overvecht een soortgelijk toestel op volle toeren.

Rolstoeldraaimolen-officieel-in-gebruik-genomen_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
Rolstoeldraaimolen-officieel-in-gebruik-genomen_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.