kids_fun_festival_maximapark2_foto_hp_van_rietschoten
 Foto: Hans Peter van Rietschoten

In beeld: Plezier en vermaak op 2e Pinksterdag tijdens Kids Fun Festival

11 juni 2019 19:09  Redactie  Reageer

Tweede Pinksterdag kende tal van evenementen, zo ook op het evenemententerrein van het Máximapark waar het Kids Fun Festival werd gehouden.

Wie alle attracties wilde bestormen heeft flink wat geduld aan de dag moeten leggen. Vele honderden kinderen hebben zich op het oplaasvermaak gestort dat in alle kleuren en afmetingen stond opgesteld. Een enorme luchtgevulde tractor bleek een glijbaan en hoog boven het publiek uit torende een springtoren waar slechts de dappersten zich vanaf durfden te storten. De jongsten hebben zich evenzeer kunnen vermaken in allerlei omheinde en overdekte speelpaleizen. Want vorstelijk is het te noemen wat hier is neergezet.

Een enorme zonnebloem wachtte vol ongeduld op een bij die haar zou ontdekken en palmbomen staken ver boven de menigte uit. Clowns en piraten heersten voor even over een deel van het Máximapark dat door een enkele bezoeker nu pas is ontdekt. Uit de verre omtrek kwamen bezoekers voor het spektakel naar Leidsche Rijn en na alle drukte op het evenemententerrein was de relatieve rust van het park zeer welkom. Na even te hebben verpoosd bij de gelegenheids horeca voor een biertje, saté of ijs gingen tientallen mensen nog even over de brug het park in om langs de Vikingrijn te genieten van de schoonheid ervan. Driehonderd hectare park lag aan hun voeten en het rumoer van het Kids Fun Festival lieten ze met iedere stap die ze zetten achter zich.

Op een enkele bui na heeft het weer zeker meegezeten en bleek het Máximapark een prima alternatief voor de meubelboulevard of plichtmatig familie uitje. Hoewel duidelijk was dat een enkeling de plicht met het aangename verenigde en met de hele familie het Máximapark aandeed. Met of zonder daarbij het Kids Fun Festival te bezoeken.

Foto’s: Hans Peter van RietschotenAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website