Daphne_en_Frouke_foto_Frouke-Kleijn
 Frouke Kleijn en Daphne van der Heiden | Foto: Frouke Kleijn

SportExperience dit jaar in Leidsche Rijn

14 juni 2019 16:32  Redactie  Reageer

Samen met SportUtrecht organiseert Durf! de SportExperience bij sporthal De Paperclip. Voor dit gratis sportfestival zijn alle jongeren van 12 tot 20 jaar uitgenodigd. Frouke Kleijn en Daphne van der Heiden organiseren mee. Frouke: “Er zijn ook DJ’s uit de wijk en er zijn bodypainters. Ook is er lasergamen. Dat is hartstikke leuk: sport gecombineerd met gamen.”

De SportExperience is er voor alle jongeren uit de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. “Overdag organiseert SportUtrecht verschillende sporten voor de scholen maar vanaf 15.00 uur komen wij van Durf! erbij”, vertelt Frouke.

Bubbelvoetbal
Jongeren kunnen atletiek komen doen, rugbyen, lasergamen, er is capoeira, bossabal en bubbelvoetbal. Daphne: “Met alle sporten kunnen ze mee komen doen om te kijken of het wat voor ze is. We willen graag dat iedereen in Leidsche Rijn zijn of haar vrije tijd besteedt met bewegen op een leuke manier.” Evaresto van la Parra uit Hoge Weide kijkt heel erg uit naar de SportExperience. “Ik heb me met een heel team opgegeven voor bubbelvoetbal. Zo’n zin in. Dat lijkt me echt gaaaaaaf.”

DJ’s en bodypainters
Daphne: “Met KLUB 19 hebben we DJ’s uit de wijk geregeld. Die komen echt toffe muziek spelen. Urban, Nederlandstalig en muziek die aansluit bij ons thema dit jaar: beachstyle. Frouke: “En op vrijdag komen bodypainters van De Vrijstaat Leidsche Rijn. Jongeren kunnen kiezen uit verschillende bodypaints. Zo is er Maori en Hawaaiiaanse stijl. Ook dat sluit helemaal aan bij het thema.”

Skate Parade
Frouke: “Op vrijdagavond komt de Skate Parade over Het Lint. Dan hebben we ook toernooien bossabal, beachvolleybal en bubbelvoetbal. Jongeren kunnen aansluiten bij de Skate Parade of met de parade mee een rondje over Het Lint maken. Als jongeren mee willen doen, moeten ze al kunnen skaten en hun eigen skates en beschermers meenemen. Zelf ga ik ook een rondje mee. Dat de Skate Parade komt, geeft een extra sportief tintje aan het festival.

SportUtrecht organiseert samen met de gemeente Utrecht al een paar jaar de SportExperience en dat is steeds op een andere plek in de stad. Dit jaar is het dus voor het eerst in Leidsche Rijn. Onze begeleider van Durf! Eelco Koot heeft ons in contact gebracht met SportUtrecht. Het is hartstikke leuk dat we op deze manier de SportExperience meer ‘van hier’ kunnen maken.”

Van woensdag 19 tot en met vrijdag 21 juni is de SportExperience bij de Paperclip in Leidsche Rijn op de sportvelden van UVV voor jongeren van 12 tot 20 jaar. Het begint op alle dagen om 15.00 uur. Woensdag en donderdag duurt het tot 18.00 uur en op vrijdag zelfs tot 22.00 uur. Deelname is gratis. Op Instagram kunnen jongeren volgen via @sportexperience2019. Meer informatie staat op www.sportutrecht.nl/sportexperience.

Geschreven door: Astrid van der PlankAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website