verkeerstuin_utrecht
 

Vrijwilligers gezocht “Niet alleen de verkeerslichten op groen”

17 juni 2019 19:15  Redactie  Reageer

Op minder dan twintig fietsminuten afstand van Leidsche Rijn Centrum ligt in park Transwijk de Verkeerstuin. De Verkeerstuin is al meer dan vijftig jaar een begrip. Hier is het dat verkeersdeelnemers zich kunnen bekwamen in hun gedrag in het verkeer en waar de mogelijkheid bestaat te oefenen in echte verkeersomstandigheden om veilig deel te nemen aan het almaar drukker wordende verkeer. De steeds voller rakende straten vragen aanpassingen van alle verkeersdeelnemers en hiermee omgaan is iets waar de vrijwilligers van de Verkeerstuin graag hun aandacht op vestigen. Zij verzorgen fietslessen, scootmobieltrainingen en dragen bij aan het slagen van feestjes of zorgen voor een educatieve Buiten Schoolse Opvang.

Honderden scholieren komen er verkeerslessen nemen als het landelijk verkeersexamen nadert en de locatie vormt een prima decor voor filmopnamen en fotoshoots. De Verkeerstuin in de vorm zoals in park Transwijk is uniek in Nederland en voorziet overduidelijk in een behoefte. Uit het hele land komen bezoekers en de toekomst van de verkeerstuin ziet er rooskleurig uit.

Zoals het een tuin betaamt is in de Verkeerstuin volop ruimte voor groen. Niet enkel de verkeerslichten kleuren van tijd tot tijd groen, maar ook is er aandacht voor beplanting zodat er een realistisch beeld ontstaat van ons groene, vlakke land. Al het onderhoud dat het met zich meebrengt vraagt veel inzet van de vrijwilligers en daarom doen ze graag een beroep op tuinliefhebbers die het fijn vinden te kunnen bijdragen aan het groene karakter van de Verkeerstuin. De Verkeerstuin ligt in een prachtige groene omgeving en wil daar heel graag onderdeel van uitmaken. Dat kan door voldoende aandacht te besteden aan de beplanting. Hiervoor zijn veel vrijwilligers nodig.

Veel tuinervaring is niet nodig. Een gezonde dosis inzet helpt al om de Verkeerstuin een natuurlijk aanzien te geven in ieder jaargetijde.

Voor meer informatie of om je aan te melden als vrijwilliger mail je naar: info@verkeerstuinutrecht.nlAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website