Dirkje-van-der-Nat-uit-de-Meern-schittert-naast-musicalsterren
 Dirkje van der Nat uit De Meern

Jonge Dirkje van der Nat uit de Meern schittert naast musicalsterren

18 juni 2019 21:28  Redactie  Reageer

De 11 -jarige Dirkje van der Nat uit de Meern staat vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni samen met professionele en bekende sterren Jannemien Cnossen, Hymke de Vries en Daan van Rijssel in de spotlights tijdens de musical ‘Stella in de sterren’ in het Stadsschouwburg van Utrecht. Ze mag de rol van van het ensemble spelen; het ensemble bestaat uit vier verschillende rollen. ‘Een grote verantwoordelijkheid,’ vindt Dirkje zelf ook. ‘Dat maakt het tegelijkertijd zo fantastisch leuk!’

Leerlingen van alle (40) vestigingen van de Telekids Musicalschool en RTL Talent Academy staan elk jaar tijdens de grote zomervoorstellingen naast professionele musical-sterren op het podium van prominente theaterzalen. Alle leerlingen beleven zo samen hoe het is om in een grote musicalproductie te staan.

De jonge Dirkje zit nu twee jaar in de TopClub in Rotterdam. Dat ze het ensemble een van de hoofdrollen in de musical ‘Stella in de sterren’ speelt, brengt wel extra veel repetitiedagen met zich mee, want leerlingen die hoofdrollen vertolken in de grote eindvoorstellingen repeteren extra vaak voor de uitvoering. Geen probleem voor Dirkje. “Ik vind het heel leuk om tijdens de repetitiedagen met andere acteurs te repeteren. Ik leer heel veel van hen en we geven elkaar ook tips en tops. In de lessen hangt een hele goede sfeer. Iedereen helpt elkaar heel goed en samen proberen alle leerlingen een mooie eindvoorstelling neer te zetten.”

De landelijke TopClubs zijn er voor talentvolle en ambitieuze leerlingen, die samen wekelijks zang- dans- en toneellessen volgen. Aan het eind van het seizoen doen ze auditie voor een hoofdrol in de eindvoorstelling. Ook om toegelaten te worden tot de TopClub moest Dirkje auditie doen. Dat ging gelukkig van een leien dakje en nu kijkt ze enorm uit naar haar optreden in die eindvoorstelling. “Daarbij vind ik het ook heel leuk om voor mijn familie en vrienden te spelen en te kunnen laten zien waar ik de afgelopen tijd zoveel tijd aan hebben besteed. Ik kijk enorm uit naar de voorstelling!”

Elke week lessen zang, dans en acteren

Kinderen en jongeren krijgen bij de Telekids Musicalschool en de RTL Talent Academy elke week les in zingen, dansen en acteren, in hun eigen leeftijdscategorie. De tweede helft van het schooljaar werken zij toe naar de grote zomervoorstelling. In september kunnen kinderen van 4 t/m 18 jaar starten met lessen in de basisgroepen. Daarnaast zijn er het jaar door diverse auditiedagen om te kunnen instromen in een Topclub. De volgende auditiedag is 31 augustus in Amersfoort. Meer informatie op www.telekidsmusicalschool.nl.

‘Stella in de sterren’

‘Stella in de sterren’ gaat over een meisje dat zich alleen voelt, omdat ze zich anders dan anderen voelt. De musical met leerlingen van de musicalschool, violiste, zangeres en stemactrice Jannemien Cnossen, actrice, stemactrice en regisseuse Hymke de Vries en Daan van Rijssel, bekend van onder meer André het Astronautje en tv-series als B.A.B.S, Flikken Maastricht en Gooische Vrouwen is te zien in het Stadsschouwburg.


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website