Politie

Meerdere minderjarigen opgepakt door politie Vleuten-De Meern

Afgelopen Vaderdag werden twee jeugdige bromfietsdieven in de kraag gevat toen ze op pad waren met een gestolen voertuig. De twee dertienjarigen werden aangerhouden voor het rijden op een gestolen bromfiets en uiteraard vanwege hun leeftijd waarop het niet is toegestaan een dergelijk voertuig te mogen besturen.

Verder werden dit weekend een aantal bij justitie bekend staande jeugdige veelplegers in hechtenis genomen voor onder meer openlijke geweldpleging en vernieling.

In Vleuten-De Meern is het in de laatste maanden erg onrustig en werden leden van een jeugdbende al eens veroordeeld tot acht maanden vrijheidsbeperking in jeugddetentie na te zijn gearresteerd voor een gewapende woningoverval in Vleuten. Recentelijk vond er nog een mishandeling plaats. De jeugdige daders zochten daartoe een veertienjarig slachtoffer uit.

Met het oppakken van de jongeren in het voorbije weekend denkt de politie niet de misdrijven geheel tot staan te hebben gebracht, maar misschien is door adequaat op te treden wel een voorbeeld gesteld dat misdaad niet ongestraft kan blijven.

1 gedachte over “Meerdere minderjarigen opgepakt door politie Vleuten-De Meern”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.