Open dag brandweer De Meern

Aanstaande zaterdag (22 juni) organiseert de vrijwillige brandweer van De Meern een open dag vanwege haar 80 jarig bestaan.

Tijdens de open dag zal er naast met materieel van De Meern ook voertuigen te zien zijn van andere korpsen uit de omgeving. Bijvoorbeeld een redvoertuig, schuimbluswagen, bosbrandbestrijdingsvoertuig en nog veel meer. Ook zullen er voertuigen aanwezig zijn van partners van de brandweer, bijvoorbeeld de politie en de RAVU.


Advertentie:

Programma

De brandweer geeft deze dag meerdere demo’s om te laten zien wat voor werk hun doen. Ook zal de welbekende brandweerman Cor demo’s geven.

10.00 opening door de postcommandant
11.00 Demonstratie Technische Hulpverlening
12.00 Bezoek burgemeester
12.15 Demonstratie Vlam in de Pan
13.00 Demonstratie Technische Hulpverlening
14.00 Demonstratie Vlam in de Pan

Ook zal de Roadshow van Brandveilig Leven aanwezig zijn, hierin ervaar je hoe het is om uit een brandend huis te “vluchten” d.m.v. Virtual Reality. Lego Incidenten City is deze dag ook aanwezig waarbij grote incidenten nagebouwd zijn met Lego. En uiteraard zijn er weer verschillende spelletjes voor de kinderen waarbij een rondje in een blusvoertuig van de brandweer niet mag ontbreken!

Locatie

Het evenement vindt plaats op de Meerndijk voor de kazerne in De Meern van 10.00 tot 16.00. De Meerndijk zal hiervoor worden afgesloten tussen de van Zuijlenstraat en de Rijksstraatweg. Doorgaand verkeer is tussen 8.00 en 17.00 deze dag niet mogelijk.

Vrijwilliger worden?

Het korps De Meern is ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Woon of werk je in De Meern en kun je binnen 4 minuten op de kazerne zijn na alarmering dan is de vrijwillige brandweer misschien wel wat voor jou. Uiteraard wordt er wel wat van je gevraagd. Om te beginnen een goede conditie en uithoudingsvermogen. Daarnaast moet je ook in groepsverband kunnen werken en hechten we heel veel aan saamhorigheid, iets wat binnen de brandweer heel belangrijk is. Heb je interesse? Dan kun je contact opnemen met de postcommandant van De Meern, Wim van der Stok via de mail (w.van.der.stok@vru.nl) of telefoon (06-16191048).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *