talkshow_de_ruit
 

Talkshow De Ruit over Waarheid, met oa. Natacha Harlequin en Tom Hofland

18 juni 2019 14:52  Redactie  Reageer

Talkshow De Ruit is een maandelijks terugkerende talkshow bij RAUM (Berlijnplein, Leidsche Rijn) waar host Teddy Tops samen met Oscar Kocken het gesprek aangaat over stedelijke thema’s die iedereen aangaan. In de derde editie van Talkshow De Ruit op donderdag 27 juni onderzoeken we de maakbaarheid van Waarheid, met oa. strafrechtadvocaat Natacha Harlequin.

Complotdenkers vinden elkaar via internet, en dankzij het algoritme van Youtube krijgen zij steeds meer bizarre ‘ontdekkingen’ voorgeschoteld. Het merendeel van de foto’s die wij dagelijks te zien krijgen is gephotoshopt, en of dat waar is of niet, doet er eigenlijk niet toe. We hebben anno 2019 te maken met fake news en propaganda, de wereld staat in brand (of toch niet) en Shell doet zijn uiterste best die brand te blussen. MacDonalds heeft een vegalijn geïntroduceerd, en de Albert Heijn opende zijn eerste biologische winkel. Wie vertelt de waarheid (behalve Marco Borsato) in een tijd van algoritmen en Trumps? Tijdens Talkshow De Ruit, van RAUM in samenwerking met Teddy Tops, krijgen we op deze vragen de beste antwoorden die we kunnen krijgen, zo dicht mogelijk bij de waarheid.

Waarheid en de stad
Wat doet de waarheid met een stad? Wie houdt zich ermee bezig, en waar zitten de trollen verstopt? Voor deze editie nodigt De Ruit oa. strafrechtadvocaat Natacha Harlequin uit om dit te bespreken. Ruim elf jaar geleden begon ze samen met haar man en stafrechtadvocaat hr. Taekema het advocatenkantoor Taekema Harlequin Advocaten. Ze is werkzaam door heel Nederland en op Curaçao.

Over Talkshow de Ruit
Teddy Tops (1989) schrijft journalistieke artikelen en proza, en maakt en host programma’s. Ze reist al jaren door het land met het spoken word / literaire platform Mensen Zeggen Dingen, waarvoor ze o.a. Paradiso, Lowlands en EKKO aandeed. Naast modereren, schrijft Teddy voor o.a. de Dakhaas, Theaterfestival Boulevard, De Persgroep en nog veel meer. De redactie van Talkshow De Ruit bestaat naast Teddy uit mede-host en theatermaker Oscar Kocken, columnist bij het AD én Leidsche Rijn bewoner Marieke Dubbelman en fotograaf Willem Popelier.

Over RAUM
RAUM is gevestigd aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn, Utrecht. Nergens in Nederland is er een stadswijk waar in zo’n korte tijd zoveel nieuwe mensen zijn komen wonen. Met exposities en events betrekt RAUM bezoekers en bewoners bij stedelijke thema’s. Het zijn grote thema’s die in Leidsche Rijn spelen maar ook in andere steden: de toekomst van ontmoeting, nieuwe vormen van eigenaarschap en het inzetten van data om gebruikers te betrekken bij het vormgeven van de stad. Bij RAUM ervaar, onderzoek én maak je mee. Zo geven we samen vorm aan het stadsleven van de toekomst.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website