Campusfestival_2018_foto_-Gwen_van_den_Akker

CampusFestival zet wijktalent in de schijnwerpers

Op zondag 7 juli 2019 organiseert Cultuur19 van 13.00 tot 17.00 uur een nieuwe editie van het CampusFestival, een bijzonder showcasefestival in Vleuterweide dat een podium biedt aan alle makers van de CultuurCampus. Op meerdere plekken binnen de CultuurCampus en op de Burchtpoort laten de vele kunstzinnige talenten uit de wijk zien wat ze in huis hebben.

De Saxschool en De Zingende Toren vieren de tiende verjaardag van het glazen carrillon en trakteren het publiek op een uniek concert, waarbij klokken en sax voor het eerst samen zullen klinken. Ook het Harmonieorkest Vleuten C-Orkest gaat dit jaar een bijzondere samenwerking aan. Samen met solisten van de Vocal Arts Academy brengen zij een programma vol swingende musicalnummers. Dans Atelier 42 brengt in samenwerking met DC 1 II High de voorstelling ‘Wordless Speech’. Deze voorstelling is ontstaan uit het danskamp voor kinderen, dat in juni in het Máximapark plaatsvond.
Xiaolan Ji is professioneel zangeres afkomstig uit China. Ze brengt tijdens het CampusFestival een aantal bekende Chinese nummers zoals You raise me up en The Sunny Roads. Er zijn optredens van popbands van KLUB19 en het Utrechts Centrum voor de Kunsten. Het Jeugdorkest Leidsche Rijn met muzikanten vanaf 8 jaar geeft een concert.
Ook voor beeldende kunstliefhebbers is er van alles te zien en te beleven. Foto-N-Zo geeft een workshop fotograferen met je smartphone en in de workshop van Mooi…van Abrona kunnen bezoekers experimenteren met keramiek en glazuur. De senioren van Hangplek voor Ouderen Leidsche Rijn brengen een scène uit hun meest recente voorstelling ‘Gewoon Super’. Ook voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Het volledige programma is te vinden op www.cultuur19.nl.

CampusFestival vindt plaats in en om de CultuurCampus (Burchtpoort 5, Vleuten). Entree is gratis. Het festival wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht en het Ondernemersfonds Utrecht. Meer informatie op www.cultuur19.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.