kinderen toneel optreden - In je makie - foto_Birgit_Schuch

In Je Makie: kunstzinnig apenkooien voor kinderen

Van 27 tot en met 30 aug organiseert Cultuur19 de kunstwerkplaats ‘In Je Makie’ in de CultuurCampus. Vier dagen lang gaan kinderen van 8 tot 12 jaar onder leiding van twee professionele kunstenaars een eigen performance maken, die zal worden opgevoerd tijdens het Leidsche Rijn Festival (8 sept bij Castellum Hoge Woerd).

In Je Makie is een werkplaats van Cultuur19 die kinderen alle ruimte geeft om te experimenteren met verschillende disciplines. Dit jaar zijn dat lichtkunst en urban dance.
Hoe de voorstelling eruit komt te zien, bepalen de kinderen helemaal zelf. De kunstenaars helpen hun ideeën tot leven te brengen. Het eindresultaat is onvoorspelbaar en daarom extra spannend. Het thema dit jaar sluit aan bij de viering van 20 jaar Leidsche Rijn Festival en luidt ‘Als ik later groot ben’.
Cultuur19 heeft twee kunstenaars uitgenodigd.

Esther Hoogendijk is lichtkunstenaar. Ze maakt kleurrijke videoprojecties o.a. bij performances. Samen met Esther gaan de kinderen experimenteren met overheadprojectoren, beamers, dia’s en lampen: eerst in het klein op diaformaat, om het vervolgens levensgroot te projecteren. Wat gebeurt er als je kleuren mengt of over elkaar projecteert? De uitkomst is altijd verrassend.

Raymond Ramdihal is danser. Hij houdt van urban arts (zoals hiphop, rap en graffitikunst). Samen met Raymond ontwerpen de deelnemers van In Je Makie een dansperformance met de vraag: “Kun jij met dans vertellen hoe de wereld er over twintig jaar uitziet?”
In Je Makie wordt georganiseerd door Cultuur19 en vindt van 27 tot 30 augustus plaats in de CultuurCampus (Burchtpoort 5, Vleuten). Deelname kost 150 euro per kind voor vier dagen (9.00 – 17.00 uur). Vanaf 2 kinderen bedraagt de prijs 125 euro p.p. en U-pashouders betalen 75 euro p.p.. Bij de prijs zijn inbegrepen: vier dagen programma, lunch, drinken en tussendoortjes. Het optreden vindt plaats op het Leidsche Rijn Festival bij Castellum Hoge Woerd (8 sept 2019). Meer informatie en aanmelden: www.cultuur19.nl.

kinderen knutselen - In je makie - foto_Birgit_Schuch
Foto: Birgit Schuch

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].