springbed_foto_jennifer_rubell
 Foto: Jennifer Rubell

Opgeblazen matras van bijna 300 m² en luchtgevuld kasteel op het Berlijnplein

20 juni 2019 13:43  Redactie  Reageer

Deze zomer zal RAUM, makersplaats van de stad van de toekomst ook wel ‘cultureel stadslab’ genoemd, een aantal kunstobjecten toevoegen aan de bestaande expositie. Naast een enorm springmatras van bijna driehonderd vierkante meter zal een in zwart uitgevoerd springkasteel verrijzen, naar een ontwerp van de Britse kunstenaar Tom Dale. Het gevaarte moet door zijn verschijning de indruk wekken dat de Londense Houses of Parliament aan het Berlijnplein zijn verrezen. Met het springkasteel wil Dale het publiek de mogelijkheid bieden om een overheidsgebouw te bestormen en zich ervan af te storten in de veronderstelling er geen letsel aan over te houden of er voor te worden bestraft. De opgeblazen interactieve kunstobjecten worden vanaf 21 juli opengesteld voor publiek.

Het enorme springmatras zal worden uitgevoerd in de fiere kleuren rood en wit, gelijk aan het stadswapen van Utrecht. Kunstenares Jennifer Rubell vervaardigde eerder al een dergelijk object. Ze werd hiertoe geïnspireerd door de onbedwingbare lust die kinderen aan de dag leggen om schijnbaar onvermoeibaar op het tweepersoonsbed van hun ouders te springen. ‘BED’ stond eerder in al haar grootsheid in het centrum van het Belgische Kortrijk.

De kunstcollectie die deze zomer RAUM opluistert is bijeengebracht door Michel Dewilde. Michel is mede verantwoordelijk voor de totstandkoming van de enorme plastic walvis die nabij Tivoli Vredenburg, in de Utrechtse binnenstad dobbert.

Gratis springen

Het springparadijs is gratis toegankelijk van 21 juli t/m 31 augustus van 12.00 tot 20.00 uur van woensdag t/m zondag.

Lees ook:
Alles over RAUMAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website