Ina_Massop_wijkbureau_foto_hp_van_rietschoten

Interview: Ina Massop (wijkregisseur Leidsche Rijn) “Trotst op mijn nieuwe plek wijkbureau”

Evenals eerdere openbaar bestuurders die voor het voetlicht traden is ook Ina Massop (1958) wijkregisseur van stadsdeel Leidsche Rijn niet neergestreken in Leidsche Rijn met haar gezin. “Een bewuste keuze” laat ze weten. Wonen in het werkgebied met een functie als die zij bekleedt ziet ze niet zitten.

Met een breed armgebaar word ik welkom geheten in het gebouw waar ze werkt. Het gebouw aan het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum biedt onderdak aan de Bibliotheek, restaurant Buurten in de Bieb en het Wijkbureau. Er zijn geen vaste werkplekken, overal waar plek is kan je neerstrijken. Een enorme lichtkoepel biedt lichtinval tot op de laagste verdieping. Het Wijkbureau is gevestigd op de tweede etage en over een duurzaam groen dak kijk je aan de ene kant uit over het station en het laatste stukje Leidsche Rijn dat tot aan de gele brug reikt en aan de andere kant over het winkelgebied.

Wijkregisseur Ina Massop is oudgediende binnen de gelederen van de Utrechtse ambtenarij. Ze bekleedde er al talrijke functies en is nu sinds ruim zes in en vooral voor Leidsche Rijn aan het werk als ‘verbinder.’ Van huis uit is Ina stadsecoloog en daarmee vooral belast met het inrichten van de groene ruimte. In haar werk als wijkregisseur heeft ze nog steeds hiermee raakvlakken. Ook nu wordt er een beroep op haar gedaan als er in Leidsche Rijn herinrichtingen moeten plaatsvinden in de openbare ruimte. Komt er vanuit een wijk een signaal dat er behoefte is aan meer speelruimte of gaat het om groenvoorziening, dan is het wijkbureau de plek om eens binnen te lopen. Bij het wijkbureau weet men wat er speelt. Speelplekken voor jonge jeugd is er altijd geweest in de nieuwe wijk Leidsche Rijn, maar de kinderen die toen behoefte hadden aan schommels en wipkippen willen nu een plek waar internetverbinding kan worden gemaakt met wifi.

In haar bestuurlijke functies heeft ze altijd het werk aan haar bureau afgewisseld met werken in het veld. Eropuit om te ervaren wat er in de wijken gebeurt levert het meest op voor de bewoners is haar mening. Zeker als wijkregisseur moet je verbinder zijn. Signaleren waar behoefte aan is en stimuleren als er ergens initiatieven worden ontplooid. Ook daar is het wijkbureau voor en vol vuur laat Ina weten er trots op te zijn dat ze met haar team het Initiatievenfonds mag beheren.

Het wijkbureau moet laagdrempelig zijn en de deur moet uitnodigend openstaan voor alle Leidsche Rijners. Het pand aan het Brusselplein wordt 17 mei officieel geopend. Een enorme strik om het gebouw duidt er op dat er een feestelijke onthulling zal plaatsvinden. De strik zal worden losgetrokken door wethouder Anke Klein die mede ‘Wijkgericht werken’ in haar portefeuille heeft.

Ina Massop is met recht trots op de nieuwe plek van het wijkbureau. Ze nodigt alle collega’s uit die in het Stadskantoor aan de andere kant van de gele brug werken om eens te komen ervaren wat het is om in het hart van Leidsche Rijn aan de slag te zijn. Er is ruimte genoeg in het pand en iedereen is er welkom.

Tekst en beeld: Hans Peter van Rietschoten

Foto: Hans Peter van Rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Bron: Weekkrant De Brug

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].