Skaters-over-de-Dafne-Schippersbrug_foto_hp_van_rietschoten

Skaters doen Leidsche Rijn aan

Vrijdagavond vertrok een stoet van zo’n driehonderd skaters uit het hartje van Utrecht om circa vijfentwintig kilometer te rijden. Het is weer zomer en de jaarlijkse skateparade is volop aan de gang.

Ditmaal kwamen de rijders over de Dafne Schippersbrug Leidsche Rijn binnen om hun tocht te vervolgen over de Langerakbaan richting het Máximapark. Het Lint dat deels het park omsluit staat in de wijde omgeving bekend vanwege het uitermate strakke asfalt waarop skaters prima uit de wieltjes kunnen. Geliefd is het Lint ook bij andere sporters overigens. Wandelaars, hardlopers en fietsers komen er graag vanwege de acht kilometer strak wegdek dat voert langs het prachtige Máximapark. Wie even wil verpozen tussendoor kan neerstrijken op een bankje aan het Lint of de hectiek ontvluchten en het park ingaan. Het uitstekende zomerweer bracht ook veel skaters op de wielen die zich onderweg aansloten bij de driehonderd op het Lucasbolwerk gestarte rijders.

Met een snelheid van tussen de vijftien en twintig kilometer per uur wordt de route verreden, vooraf gegaan door een wagen waaruit opzwepende muziek de skaters maant te volgen.

De klim tegen de Dafne Schippersbrug op bleek niet een onoverkomelijke hindernis. Wel moest er flink aandacht worden besteedt aan de afdaling waarbij snelheden tot ruim boven de twintig kilometer per uur eerder regel dan uitzondering zijn. Tot eind september zal wekelijks een nieuwe route van steeds rond de vijfentwintig kilometer worden gereden.

Deelname is gratis.

Skaters-over-de-Dafne-Schippersbrug_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
Skaters-over-de-Dafne-Schippersbrug_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.