Wethouder-Anke-Klein_foto_hp_van_rietschoten

Wethouder Anke Klein presenteerde tijdens de Berliner Garten de toekomstvisie van RAUM

Trok de Berliner Garten bij de voorgaande editie enkele duizenden belangstellenden, zondag was het bezoekersaantal beduidend lager. Een en ander zal gerelateerd zijn aan het stralende en voor menigeen te hete zomerweer.

Hoewel het bij RAUM op het Berlijnplein, nabij stadshart Leidsche Rijn Centrum goed toeven was op schaduwrijke plaatsen en er voldoende eten en drinken te koop was verkoos het grote publiek kennelijk een plek aan verkoelend water of in de eigen tuin of op een schaduwrijk balkon.

Wethouder van onder andere Cultuur, Anke Klein presenteerde tijdens de Berliner Garten de toekomstvisie van RAUM, dat onder de titel ‘De toekomst van de stad’ is samengevat in een boekwerk van ongeveer vijftig pagina’s. Hierin zijn uitgewerkte plannen te vinden en wordt inzichtelijk wat er de komende jaren staat te gebeuren op de kavel die RAUM tot haar beschikking heeft. Naast de bestaande bebouwing zal snel worden gestart met de bouw van werkruimtes voor DePlaatsmaker. Hierin zullen kunstenaars, creatieve ondernemers en culturele instellingen een onderkomen vinden. In de iets verdere toekomst zal meer op het Berlijnplein worden gebouwd om onderdak te bieden aan tal van culturele evenementen. Te denken valt aan exposities, creatieve workshops en kleinschalige muziekuitvoeringen. Zo wordt RAUM in het algemeen, maar het Berlijnplein in het bijzonder in de komende jaren omgevormd tot een nieuw kunst- en cultuurgebied. Samen met filmtheater Pathé, de kinderkunst werkplaats Vrijstaat en boerderij Rood Noot vormt het Berlijnplein de ‘cultuuras’ van Leidsche Rijn.

“Het is de bedoeling dat de gebouwen aangepast kunnen worden zodat een pand iedere keer weer goed aansluit bij de gebruiker ervan. Er zijn een hoop nieuwe ontwikkelingen gaande. Het zou mij daarom niet verbazen als er over bijvoorbeeld vijf jaar partijen zijn met wensen die we nu nog niet kunnen uittekenen” aldus wethouder Klein.

De grootste muurschildering van Utrecht die momenteel op het Berlijnplein door de Berlijnse kunstenaar Sukar Uno wordt gemaakt moet bijdragen aan de bekendheid van het gebied. In het najaar zal de Utrechtse 3D street artist Leon Keer het kunstwerk vervolmaken.

Om het gebied aantrekkelijker te maken voor publiek zal er worden geïnvesteerd in veel groen en zullen de gebouwen in een mix van diverse stijlen worden uitgevoerd.

raum_kom-de_toekomst_van_de_stad_meemaken_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
bezoekers_raum_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.