drugs pillen xtc cocaine
 

Record vangst crystal meth leidt naar afgebrande loods op Strijkviertel

26 juni 2019 10:32  Redactie  Reageer

De politie heeft in Rotterdam een record hoeveelheid methamfetamine, oftewel crystal meth, aangetroffen. De verboden drugs lag verstopt in een bedrijfspand. Niet eerder is een hoeveelheid als dit aangetroffen in Europa.

In het bedrijfspand was op het eerste gezicht niets opvallend te zien totdat men erachter kwam dat de binnenmaten van de bovenverdieping kleiner waren dan de buitenmaat. Na onderzoek bleek er een verborgen ruimte te zijn gemaakt. Eenmaal in de verborgen ruimte troffen de agenten een groot aantal tassen vol met pakken crystal meth. In totaal ging het om 2500 kilo met een straatwaarde van honderden miljoenen euro’s. Een dergelijke hoeveelheid is nog niet eerder in Europa aangetroffen. De drugs is inmiddels vernietigd.

Strijkviertel in De Meern

De enorme vondst in Rotterdam leidde het vervolgonderzoek richting een loods op industrieterrein Strijkviertel in De Meern. Volgens de politie is er dan ook een directe link tussen de aangetroffen drugs in de havenstad en de loods in De Meern.
In de loods werden chemicaliën aangetroffen voor het fabriceren en wassen van drugs. Op dezelfde plek werden ook uitgeholde stenen gevonden waarmee vermoedelijk de eerder gevonden crystal meth werd gesmokkeld.

Brand Strijkviertel

Een opvallend detail is dat de loods op industrieterrein Strijkviertel in De Meern waar vorige week brand uitbrak onderdeel uitmaakte van het onderzoek. Vlak nadat het onderzoek was afgerond brak er een fikse brand uit. Een enorme rookpluim was in de verre omtrek te zien.

Onderzoek

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Het rechercheonderzoek is nog in volle gang. Er wordt o.a. samengewerkt met internationale opsporingsdiensten.

Crystal meth

Crystal meth is een zwaar verslavend oppeppend middel. Het kan worden geslikt, gesnoven of gerookt. De drugs put het lichaam fysiek en geestelijk uit en kan hersenschade veroorzaken.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website