green_smoothie_foto_martijn_sierhuis

Blog: Recept Power Smoothie met dank aan Rens Kroes

Zaterdag 29 juni komt Rens Kroes koken tijdens het Leidsche Rijn Centrum festival! Superleuk vind ik dat. Helemaal omdat ik een groot fan ben van haar kookboek ‘Powerfood’. Ik ben namelijk al een tijdje thuis aan het experimenteren met ‘power’ smoothies die je een flinke energieboost geven. Ik heb mij daarbij laten inspireren door de recepten van Rens. Vandaag deel ik mijn favoriete smoothie recept, oorspronkelijk van Rens maar met mijn eigen ‘twist’. Lezen jullie mee?

Green Power Smoothie ala Joyce (dank Rens!)

Zelf noemt Rens het de ‘Glowing Skin Smoothie’ en dat klopt eigenlijk wel. Als je midden in een drukke periode zit en merkt dat je wat rustiger aan moet doen, dan is het tijd voor deze smoothie met verse baby spinazie. Spinazie? Ja, je leest het goed. De bittere smaak van spinazie proef je niet meer als je de steeltjes weghaalt en baby spinazie gebruikt voor de smoothie. Als je de blaadjes dan ook eerst sprenkelt met wat limoensap, dan ben je af van de typische metaalsmaak van spinazie.

Door ingrediënten als appel, mango, ananas en banaan toe te voegen, proef je de spinazie zelf minder. Voeg dus lekker wat fruit toe die prima samengaan met spinazie. Zo heb je een heerlijke smoothie en kun je toch profiteren van alle goede eigenschappen van deze ijzerrijke groente.

Recept

Bereidingstijd: 15 min.
Portie: 750 ml
Benodigdheden: blender

Boodschappenlijstje voor Jumbo Foodmarkt:
1 limoen
2 fijngesneden muntblaadjes
1 handje fijngestampte amandelnoten (ongezouten)
2 appels
50 g baby spinazie
1/2 komkommer
1 banaan
50 g mango
50 g ananas
250 ml water (of amandelmelk, naar wens)

Bereiding

Was de groente en fruit. Schil en snijd het in stukken. Besprenkel de baby spinazie blaadjes met wat limoensap. Doe alles in de blender en mix het tot een heerlijke smoothie.
Geniet ervan!

Live Cooking met Rens Kroes tijdens LRC festival!

Wil je meekijken hoe Rens Kroes de lekkerste gerechten bereidt? Op zaterdag 29 juni staat ze tijdens het Leidsche Rijn Centrum festival van 14:00 – 16:00 uur op het grote podium (Brusselplein) om haar skills te showen.

Smoothie spots LRC

Heb je niet zo een zin om zelf aan de slag te gaan in de keuken? Geen nood! Hier vind je mijn favoriete smoothie spots in Leidsche Rijn Centrum:

  • Bagels and Beans (Hof van Bern) – heel veel keuze en verschillende smaken smoothies
  • La Place (Jumbo Foodmarkt) – dagelijks verse sappen en smoothies
  • The Barn (Brusselplein) – heerlijke verse huisgemaakte smoothies

1 gedachte over “Blog: Recept Power Smoothie met dank aan Rens Kroes”

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven