racefiets
 Fietsen in de regio

5x fiets, scooter- of motorroutes in de regio Leidsche Rijn

28 juni 2019 11:41  Redactie  Reageer

De regio Leidsche Rijn is een ideaal startpunt voor een fiets, scooter- of motortocht. Het ligt op korte afstand van het centrum van Utrecht, maar je kunt er ook voor kiezen om naar de Loosdrechtse Plassen of door de polder te rijden.

Rondje naar Utrecht en terug langs Strijkviertel (fietsroute)

Bij deze fietstocht vertrek je in oostelijke richting, om via Hogeweide over de Vleutenseweg te rijden. Je blijft deze weg volgen tot je onder het spoor door richting het centrum kan fietsen. In het centrum is genoeg te doen, en zodra je hier klaar bent met het bezoeken van de stad, fiets je weer terug onder het spoor door. Dit keer sla je echter linksaf, om langs het Beatrix Theater richting de Croeselaan te fietsen. Via Kanaleneiland steek je het water over naar Papendorp, waarna je rechtsaf slaat en de snelweg oversteekt. Je komt nu uit bij Strijkviertel, waar je rechtdoor blijft fietsen om via De Woerden naar Alendorp te fietsen. Via het Máximapark fiets je langs de Intratuin Leidsche Rijn terug naar het startpunt van de route.

Vanaf Leidsche Rijn naar de plassen (fietsroute)

Vanaf Leidsche Rijn kun je via Maarsseveen naar de Loosdrechtse Plassen fietsen. Hierbij kun je de route nog langer maken door via Hilversum terug te fietsen. Je kunt er ook voor kiezen om terug via Tienhoven naar Maartensdijk en Groenekan te rijden. Vervolgens fiets je via Oud Zuilen of via Utrecht terug naar Leidsche Rijn.

Als je de fietsroutes met je zoon of dochter gaat fietsen, dan is het belangrijk dat ze een goede fiets hebben. Een 24 inch jongensfiets of een omafiets 26 inch kan je snel en eenvoudig online bestellen, je kunt hem morgen al in huis hebben!

Op de motor langs plaatsen naast de A12 (motorroute)

Vanaf Leidsche rijn zijn kun je een prachtige route parallel aan de A12 rijden. Hierbij kom je door Vleuten en Harmelen, waarna je via Woerden naar Bodegraven rijdt. Hier heb je de keuze om terug te rijden, of er een lange tocht van te maken door naar Gouda te rijden. Vanaf Gouda kun je binnendoor via Haastrecht, Oudewater en Montfoort terug naar Vleuten rijden, waarna je zo weer in Leidsche Rijn bent.

Motorroute ronde om Utrecht vanaf Leidsche Rijn (motorroute)

Bij deze motorroute rij je vanaf Leidsche Rijn over de Vleutensebaan richting het westen, waarna je rechtsaf slaat de Haarrijnse Rading op. Je blijft nu rechtdoor rijden en steekt de snelweg over, waarna je over de N230 blijft rijden. Hierbij kom je vlak langs het plaatsje Oud Zuilen, wat een prachtige plek is om een terrasje te pakken. Vervolgens blijf je de N230 volgen tot je uitkomt bij de A27, waar je rechtsaf slaat. Vervolgens ga je bij de kruising met de A28 de snelweg af, waarna je langs Stadion Galgenwaard naar de A12 rijdt. Hier sla je rechtsaf, waarna je de A2 volgt richting Maarssen, en bij Leidsche Rijn de snelweg weer verlaat, om weer in Leidsche Rijn te eindigen. Het leuke aan deze korte route is dat je zelf kunt bepalen waar je van de provinciale- en snelwegen af gaat, om bezienswaardigheden of restaurants te bezoeken.

Ronde Amersfoort en Hilversum vanaf Leidsche Rijn (motorroute)

Nog een leuke motorroute is om vanaf Leidsche Rijn naar Amersfoort te rijden. Vervolgens kun je binnendoor via Soest en Baarn door de prachtige bossen naar Hilversum rijden. Hier vandaan kun je ook nog om de Loosdrechtse Plassen heen, of je pakt meteen de snelweg weer terug.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website