Sour-Crystal-Meth
 

Maximus Brouwerij en proeflokaal in de greep van Crystal Meth

28 juni 2019 15:27  Redactie  Reageer

Brouwerij Maximus in Leidsche Rijn blijkt al geruime tijd te handelen in Sour Crystal Meth. Het wordt zelfs vervaardigd in de brouwerij en schijnt erg geliefd te zijn bij gebruikers.

Het zomerbier van Maximus waarover dit uiteraard gaat verschijnt nu voor het eerst in een beperkte oplage in blik. Het friszure witbier met 3,9 procent alcohol wordt vervaardigd op basis van zogeheten ‘water kefir kristallen’ hetgeen de naam van het bier verklaart.

Maximus brouwerij en proeverij kan dus in geen geval in verband worden gebracht met de enorme vondsten Crystal Meth die kortgeleden zijn gedaan in de Rotterdamse haven van waaruit sporen liepen naar een onlangs afgebrand pand op industrieterrein Strijkviertel in De Meern. Maximus’ Crystal Meth bevat louter natuurlijke ingrediënten en is honderd procent legaal. De beperkte oplage van Crystal Meth in blik wordt zaterdag 29 juni aanstaande gepresenteerd op het Bier en Cider Festival in Utrecht. www.bierenciderfestival.nl

Sour Crystal Meth is een bijzonder bier, door de speciale bereidingswijze onder hoge gisting en het arbeidsintensieve proces in meerdere stappen. Het bier wordt bereid met gebruik van tien soorten gisten. Het unieke karakter van Sour Crystal Meth wordt gevormd door de toegevoegde melkzuurbacteriën uit de kefir waterkristallen, hetgeen zorgt voor een mooie complexe en friszure smaak.

Maximus Sour Crystal Meth is het eerste bier dat de brouwers van Maximus in blik uitbrengen. Het zal vanaf 12 juli verkrijgbaar zijn. In het proeflokaal van de brouwerij wordt Sour Crystal Meth uit het vat geschonken en ook de horeca kan de gasten laten genieten van een getapt fris Sour Crystal Meth bier.

Sour Crystal Meth is winnaar van de gouden medaille “innovatie speciaal” bij de Dutch Beer Challenge.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website